Kort om mig

En sammanfattning om vem jag är skrivs inte helt enkelt, för att förenkla skulle man kunna sammanfatta mig som smålänning, civilekonom, en gång i tiden en karriär inom försäljning, en gång i tiden såväl omfattande erfarenhet som kunskap inom missbruksområdet och så författare till två böcker. Lite fördjupad info finns i följande stycken:

Jag är en man född år 1968 i småländska Eksjö men uppvuxen i grannstaden Tranås. Uppväxten skedde tillsammans med min ensamstående mamma, Birgitta, som avled 1998. Min pappa har jag aldrig haft kontakt med, och jag nämns inte i den ”självbiografi” som han publicerade år 2003.

Jag är singel och lever i Örebro, det första trivs jag med även om jag om stjärnan trillar ner framför mig skulle kunna tänka mig särbo, det senare trivs jag inte med men måste nog vänta tills månen trillar ner före jag kan ändra det.

Jag är utbildad civilekonom, Handelshögskolan i Stockholm, 247,5 hp. Fördjupning/inriktning mot ”Organisation och företagsledning” samt ”Marknadsföring”. C-uppsats: Internkommunikation under företagsfusioner. Jag har också en oavslutad (pågående?, ca 150 hp avklarat) utbildning vid ”Missbrukarvårdsprogrammet”/Sociologi C vid Mälardalens Högskola respektive Örebro Universitet. Pågående C-uppsats: Diskursanalys av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården.

Jag har arbetslivserfarenhet huvudsakligen inom försäljning, som säljare av IT-system och IT-tjänster, som Key Account Manager för dito (kund Skattemyndigheten, kontovärde ca 30 Mkr), som försäljningschef (Elektronisk handel, fd Sema Group). Men jag har även arbetat som såväl tidningsbud som brevbärare och telefonsäljare. Vidare har jag drivit ett par företag (Sjövall & Callmyr AB konsulttjänster inom information/kommunikation, Nytta & Nöje, butik och Elenki AB).

Jag är intresserad av litteratur, datorspel (sedan ett år i princip enbart Day of Defeat), konst, historia, människor, politik mm.

Politiskt har jag en social liberal (medvetet särskrivet) utgångspunkt. Jag är uppvuxen inom, och präglad av, socialdemokratin (morfar och mamma politiskt aktiva med politiska förtroendeuppdrag från lokalt till nationellt) och har själv varit ordförande för Sävsjö MUF under ett år samt under mycket kort kuppartad karaktär även ordförande för Fria Moderata Handelsstudenter. I brytpunkten mellan socialt ansvarstagande och social omsorg samt upprätthållande av individens möjligheter och rättigheter, samt skyldigheter, ligger mina värderingar. Dock har jag inget politiskt parti som jag anser mig kunna engagera mig inom.

2 reaktion på “Kort om mig

 1. Agneta Werner

  Hej!
  Jag har just snubblat in på din blogg då jag letar relaterade ämnen till det jag håller på med. Just nu sitter jag med en text till Socialaktion.nu om mänskligare arbetsplatser, psykosociala faktorers vikt och marginalisering av stora grupper som inte kan leva upp till vad regeringen tror är en effektiv arbetspolitik. Annars bloggar jag själv på harmlesslife.se mycket om utanförskapet som psykisk ohälsa leder till. Det är där nånstans jag känner att vi har mycket gemensamt du och jag – i jobbet att kämpa från underläge och mot stagnerade attityder.
  Intressant läsning bjuder du på – jag återkommer:-)
  Agneta

  Svara
  1. Magnus Inläggsförfattare

   Hej, kul att du hittade hit! Jag har också kikat lite på din sida, även den mycket intressant. I övrigt har vi nog mycket mer gemensamt än utanförskap, marginalisering och diskriminering, vi har nog bara valt delvis olika objekt. Allt gott! /M

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>