• magnus.callmyr@gmail.com

Om mig

Kortkort-versionen: Jag är civilekonom DHS, nästan klar (C-uppsats återstår) ”socialpedagog”, författare till två böcker (en faktabok om nätdroger och en självbiografi) samt föreläsare och debattör.

Den längre kort-versionen: Född år 1968, uppvuxen i småländska Tranås. Uppväxten skedde tillsammans med min ensamstående mamma, Birgitta, som avled 1998.

Jag har bott i Sävsjö 1987-1988, Stockholm 1988-1999 + 2002-2004 (utbildning och jobb), Eskilstuna (2006-2010, mestadels utbildning) och i övrigt mest i Örebro. Numera bor jag på ”okänd ort”, dvs jag har skyddad identitet pga hotbild. Singel. Diagnostiserad inom autismspektrumet/aspergers syndrom. Ogillar etikettering av individer men tillhör HBTQ-familjen och kallar mig queer just eftersom jag ogillar etikettering.

Jag är utbildad civilekonom, Handelshögskolan i Stockholm, 247,5 hp. Fördjupning/inriktning mot ”Organisation och företagsledning” samt ”Marknadsföring”. C-uppsats: Internkommunikation under företagsfusioner. C-uppsatsen belönades med EFI:s stipendium för goda uppsatsprestationer.
Jag har också en oavslutad (pågående?, ca 150 hp avklarat) Socialpedagog-utbildning vid Mälardalens Högskola respektive Örebro Universitet. C-uppsats kvarstår.

Min kompetens inom bloggens specialområden framgår här.

Jag har arbetslivserfarenhet, från ”dåtid”, huvudsakligen inom försäljning, som säljare av IT-system och IT-tjänster, som Key Account Manager för dito (kund Skattemyndigheten, kontovärde ca 30 Mkr), som försäljningschef (Elektronisk handel, fd Sema Group). Men jag har även arbetat som såväl tidningsbud som brevbärare och telefonsäljare. Vidare har jag drivit ett par företag, det gick inget bra av olika skäl. Under en tid 2015-2016 har jag även arbetat huvudsakligen med opinionsbildning som organisationssekreterare på vad jag trodde var en organisation inom det sociala området.

Jag är intresserad av litteratur, skrivande, datorspel, konst, historia, människor, politik mm.

Politiskt har jag en social liberal (medvetet särskrivet) utgångspunkt. Jag är uppvuxen inom, och präglad av, socialdemokratin (morfar och mamma politiskt aktiva med politiska förtroendeuppdrag från lokalt till nationellt). Själv har jag varit ordförande för Sävsjö MUF under ett år samt under mycket kort kuppartad karaktär även ordförande för Fria Moderata Handelsstudenter. I brytpunkten mellan socialt ansvarstagande och social omsorg samt upprätthållande av individens möjligheter/friheter och rättigheter, samt skyldigheter, ligger mina värderingar. Dock har jag inget politiskt parti som jag anser mig kunna engagera mig inom.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!

Lämna ett meddelande