6. Stor cannabisbrist i Umeå, eller socialarbetares gissningar?

Sprid gärna texten vidare genom att dela på din Facebook-sida mm!
- -

I tisdags, sen eftermiddag, stoppades en bil på E4 utanför Umeå. Den visade sig innehålla 40 kg hasch (SR). 40 kg är tydligen ett rekordbeslag, men ändå inte så mycket med tanke på hur många som använder cannabis och att detta med allra största sannolikhet inte var den enda utbudskanalen i Umeå-området.

sr40

Faksimil: Sveriges Radio P4 Västerbotten 170310

Trots det sitter en socionom från Umeå kommun på fredagen i Sveriges radio och säger att detta beslag har lett till en brist för det har ungdomar under berättat under onsdagen och torsdagen då de alltså inte skulle ha kunnat handla sitt hasch. Att Maria och hennes två (?) kollegor på Ingången skulle ha hunnit träffa så många ungdomar som på det sättet märkt av ett beslag på tisdagskvällen är rätt osannolikt…

Och så gissar hon att det skulle göra att de i tidiga tonåren skulle få svårt att få tag på cannabis, medan de som är inne i ett beroende kommer att byta till en annan drog. Hur vet hon detta? Och hur vet hon att allt cannabis i Umeå är slut för bra tid framöver Frågan är varför hon i stället inte gissade att någon annan distributionskanal kommer sälja slut på sitt lager snabbare, eller att det kommer att dyka upp någon annan säljare någonstans ifrån.

Att vi har dessa socialarbetare inom beroendevården som, vilket jag visat tidigare med genomgången av deras föreläsningar, har ett problematiskt förhållande till sanningen är just problematiskt. Hur ska individer kunna lita på dem? Hur ska ungdomar och andra kunna få förtroende för dem, det som verkligen behövs om de ska kunna hjälpa någon. Och minst lika intressant, varför sväljer ”journalister” vid Sveriges Radio dessa påståenden och gissningar utan att ställa några som helst uppföljnings- eller kritiska frågor?

Jag har svårt att bestämma mig för om jag tycker det är mest sorgligt med våra pinsamma socialarbetare eller våra patetiska ”journalister”.


Och så en privat sak för min egen skull som jag hoppas kunna följa. På en skala från 0 till 100 där 100 är ”katastrof” och 20 ”milt” och 50 ”Inte bra” samt 75 ”Verkligen illa”, var mitt självskadebeteende 10 igår.

Gillar du det du läst? Hjälp mig gärna genom att Swisha en liten summa till +46(0)723017517

och

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

2 reaktion på “6. Stor cannabisbrist i Umeå, eller socialarbetares gissningar?”

 1. 10 🙂
  Håll i, det går nästan lite för bra……… brukar komma bakslag då…

  Har aldrig förstått varför socianomer arbetar med/mot missbruk, kunskaperna är ofta rent usla hos den yrkesgruppen.
  Känner en socinonom som hävdar att cannabis är den absolut farligasate drogen, om man säger emot hon så blir hon bara förbannad och hävdar att hon minsann har sett så många psykoser som förstöärt liv för unga människor och det är cannabis som är boven i dramat.
  Det går alltså inte ens att diskutera med människan, hon vet eftersom hon är socionom och är utbildad i ämnet…..

  Jag vet däremot ingenting alls om sådana saker, iallafall enligt socionomen.
  Jag kanske är en sån där hemsk drogliberal 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *