1. Omstart via Blogg100? Det kanske kan gå.

Under en allt för lång tid har det varit allt för tyst här. Orken och lusten har inte funnits. Under en längre tid har mitt psykiska mående varit allt annat än bra, och min uppgivenhet allt mer ökande kring om det är någon idé att använda min yttrandefrihet till att tycka, tänka och rapportera om det socialpolitiska området (främst beroende och droger, men även vård). Så tystnad har rått.

I stället har jag ägnat mig åt att bråka med vården för att få hjälp, psykiatrin är som jag skrev om för en tid sedan i katastrofläge (och inte har det blivit bättre för mig), samt åt självdestruktivitet.

Samtidigt vet jag att bloggande är bra för mig. Bra för att lätta på trycket om jag (vilket jag knappt gjort alls i den här bloggen) skriver mer privat eller åtminstone personligt. Bra för att jag gillar att skriva. Och kanske bra för något mer.

Men som alltid när man slutar skriva/tar uppehåll så tappar man ju läsare, och det är ju alltid tråkigt. Det hade räckt med alla läsare jag tappade i förra året i samband med alla problem som var då.

blogg100-logotypeMen kanske har jag tur då jag upptäckte något som heter Blogg100 som går ut på att man ska skriva 100 inlägg på 100 dagar, och som startade 1 mars.

Vem vet, kanske kan det ge någon ny läsare, om inte annat så kommer det ju, trots mitt läge, tvinga mig att försöka skriva i  bloggen. 🙂

Så det tänker jag försöka göra. Som tidigare kommer det nog bli en hel del socialpolitik, lite psykiatri, lite om min vardag  numera, och kanske något annat, i en salig blandning. Kanske. Vem vet.

Eftersom det finns risk för att det kommer nya läsare till detta inlägg så är det kanske på sin plats med en sammanfattande presentation:
Jag är en man på 48 år som bor i Örebro, fn arbetslös och sjukskriven. Från början civilekonom DHS och därefter även utbildad ”socialpedagog” med fokus på beroendeområdet. Erfarenhet av eget beroende och psykisk ohälsa samt npf. Aktivist och debattör inom området, dock lite avsomnad… Mer info finns på Wikipedia.

Första gången jag började blogga var 1999, då kom jag snabbt i kontakt med legendaren Annica Tiger och hennes ”Dagbok på nätet”. Jag skrev på den tiden främst om psykisk ohälsa, HBTQ och allt så allt oftare om min egen beroendeproblematik. Därefter övergick bloggen till att handla allt mer om mitt eget beroende, för att sedan upphöra under några år. 2006 blev bloggen en viktig del i min framgång med att bli beroendefri, och med tiden allt mer politisk och sakfrågeinriktad. Bloggplatserna har likväl som bloggnamnen varit många under åren.

Så, då borde jag väl vara igång med omstarten. Hoppas jag…

Och så en privat sak för min egen skull som jag hoppas kunna följa. På en skala från 0 till 100 där 100 är ”katastrof” och 20 ”milt” och 50 ”Inte bra” samt 75 ”Verkligen illa”, var mitt självskadebeteende 60 igår.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *