Debattartikel om ECAD

Idag skriver jag på Dagens Samhälles debattsajt om det förslag som politikerna i Stockholm har fått att ta ställning till. Och jag uppmanar dem till att besluta att Stockholm ska lämna ECAD.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

En reaktion på “Debattartikel om ECAD”

  1. En saklig artikel som var välbehövande. Under ECADs logga på deras hemsida står det ”based on the UN conventions against drugs”, som är ECADs egen tolkning av innebörden av FNs narkotikakonventioner. FN hade som mål när dom skrevs att förbättra hälsan hos ländernas befolkning och dom är inte emot droger för deras egen skull som ECAD kanske vill att vi läser.

    En annan egendomlighet är ju deras själva motto ”a drugfree world”, förutom att det är en falskt idyllisk utopi.

    Vi ska antagligen associera det engelska ”drugs” med narkotika men begreppet som det står omfattar ju mycket mer speciellt i det engelska språket, t.ex alkohol m.m. Det är en bisak men ger inte ett särskilt proffsigt intryck om man så säger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *