Lite om bloggen; swish-tack och googlingar

Notice: get_currentuserinfo har upphört sedan version 4.5.0! Använd wp_get_current_user() istället. in /customers/f/a/3/magnuscallmyr.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3853

bloggrafjuli

Först och främst vill jag säga tack till de som stöttar bloggen/mig via Swish. Det betyder mycket, framför allt symboliskt eftersom det dels betyder att ni vill hjälpa till med den faktiska kostnaden och dels ge uttryck för uppmuntran! Just nu, och en tid tillbaka, betyder det även mycket i praktiken eftersom det strulat med sjukpenning. Jag vet att en del som bidrar inte vill bli tackade, men jag säger ändå tack – tack som 17! 🙂

Sedan detta med statistik. Jag har noterat en viss nedgång i besöken på bloggen. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det… Samtidigt noterar jag en viss uppgång i RSS så kanske jag inte ska övertolka det hela. Och eftersom jag inte skriver så ofta så blir det väl naturligt att spontanbesöken minskar. Jag påminner om funktionen att få ett mail när jag uppdaterar, länk för det finns till höger – men glöm inte bort att du måste bekräfta att du vill ha mail (kolla skräpposten om du inte får ett bekräftelsemail).

Besöksantalet är inte det viktigaste för mig, men det påverkar så klart motivationen så jag kollar statistik lite då och då. Rent allmänt tycker jag att statistik är intressant för att se vad som drar. I juli var t ex mitt svarsinlägg (från den 27 juni) till en cannabisdebatt i Sydsvenskan mest lästa inlägget, följt av min fallbeskrivning av dom om svampanvändning och på tredje plats ett inlägg Stefan Löfvéns tal i Almedalen.

Jag kikar även på hur folk kommer hit, lite särskilt intressant är hur googlingar leder folk till bloggen. Den bästa dagen var den 6 juli, då kom 48 individer hit via google (bild ovan).
Nedanstående bild visar toppsökorden för att hamna här. Första sifferkolumnen visar hur många som klickat sig in på bloggen via det aktuella sökordet, andra kolumnen visar hur många gånger min blogg visats för någon som googlat på sökordet, tredje kolumnen hur många % av visningarna som ledde till att någon gick in på bloggen och fjärde kolumnen visar vilken genomsnittlig plats i resultatlistan en länk till min blogg har har haft på den sökningen. Bilden blir mer synlig om man klickar på den.

bloggjuli

I topp ligger som så ofta sökord som handlar om den till tolvstegsrörelsens/Anonyma narkomaners anknutna teorin om beroendepersonlighet som lanserades i boken ”Jaget och missbrukaren” av Craig Nakken. Jag har skrivit om den, om varför den inte är korrekt så det är bra att googlingar på den leder till besök på bloggen.

Jag gillar också att jag har hög klickprocent på googling uttryck som har ordet narkotikapolitik i sig och att 19 personer i juli fick veta lite mer om Kai Knudsen och Erik Leijonmarck.

Däremot gillar jag inte att de allra flesta googlingar inte syns, vilket beror på att dessa individer varit inloggade hos Google när de googlat. En viss indikation kan jag dock få genom att kika på vilka sidor som besöks via googlingarna, så här ser topp 10 ut för juli månad:

bloggordjuli

Så det verkar som att även de dolda sökningarna följer ungefär samma mönster som googlingar för ”utloggade”.

Frågan är dock om någon annan än jag bryr sig om statistiken, jag betvivlar det… Men om du läst ända hit så har du iaf fått lite mer insyn i bloggen och hur den fungerar.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *