Årskrönika 2015

Notice: get_currentuserinfo har upphört sedan version 4.5.0! Använd wp_get_current_user() istället. in /customers/f/a/3/magnuscallmyr.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3853

Om jag ska summera bloggens 2015 inleddes året mycket trevande och stillsamt för att sedan bli ett bra bloggår. Jag hade lagt ned skrivandet då det tar på lite olika sätt att skriva en blogg som denna, men runt den 20:e januari kom ett mail som fick mig att börja igen, en kille skrev bl a:

Bloggen fyller således ett till syfte: att ge mig känslan av att jag – i den utsatta situation jag befinner mig just nu i – inte är ensam om att uppleva och uppfatta verkligheten på det sätt jag gör; i förlängningen handlar det om att inte förlora en del av mig själv.

Det tillsammans med några likartade mail och Facebook-meddelanden fick mig att börja skriva igen. Om inte annat visar det hur beroende av positiv feedback jag är, för energins skull. Och som motvikt till det som fick mig att sluta, smutskastningen av min person (droppen som fick mig att sluta var när Göteborgsläkaren Kai Knudsen och en IOGT-journalist kallade mig ”drogliberal” offentligt, vilket jag trodde bidrog till att jag hade svårt att få jobb inom mitt yrkesområde).

När detta skrivs, kl 15 den 31/12 så har bloggen under 2015 haft 56 704 besök, varav ca 39 000 är unika individer, som läst 90 065 sidor.
De tre mest lästa inläggen under året blev dessa: På plats ett kom ett inlägg om nyhet om ungdomar och psykoser (6098 visningar). På andra plats kom ett inlägg från 2013 om en Facebook-skröna om en ny drog (2745 visningar under 2015) och på tredje plats kom ett gästblogginlägg om medicinsk cannabis skrivet av bl a forskaren Amir Englund (2139).

Den myndighet som varit här oftast är Stockholms läns landsting med 97 besök, följt av Örebro kommun med 80 besök. Den media som varit här oftast är Sveriges Radio med 43 besök, följt av SVT med 29 besök.

Den korta januarimånaden innebar 2 238 besök som läste 3 641 sidor, toppade gjorde ”omstartsinlägget” (773) följt av ett inlägg om ECAD och Ryssland (541).

Februari fick 4 464 besök som läste 6 965 sidor, toppade gjorde ett inlägg om fyra vuxna män vars liv påverkades mycket drastiskt av att använda cannabis i medicinskt syfte och bli tagna för narkotikabrott (1 383 besök) följt av ett inlägg om ECAD och Allan Rubin (807).

Under mars månad besöktes bloggen 7 141 gånger och 11 350 sidor blev lästa. Toppade gjorde ett inlägg om polisen och sociala media (1 875) följt av en föreläsning jag hade om ”grundläggande narkotikapolitik” (1 008).

I april blev besöksantalet 7 815 som läste 11 965 sidor. Mest populärt var inlägget som toppar året, om ungdomar och psykoser (5 125 i april), följt av ett inlägg om en ledartext i en tidning från Hälsingland om psykos-nyheten (560 besök).

I maj droppade besöksantalet till 5 569 (kanske för att jag var intensivt inblandad i ett försök att starta en ny psykiatrienhet), men 8 964 sidor blev ändå lästa. I topp var gästbloggen från ovannämnda forskare, följt av ett inlägg om Pelle Olssons 8 cannabis-myter (677).

Bloggens nedgång fortsatte i juni till 4 197 besök som läste 6 714 sidor. Toppade gjorde ett inlägg om den där psykiatrienheten och hur riskkapitalisterna skadade mina vänner och mina vänners barn och kontakter som jag lockat dit (1 195 besök i juni), följt av ett inlägg om en EU-rapport om narkotikaläget (689).

I juni fick jag dessutom två jobb, ett som behandlare inom Statens Institutionsstyrelse och ett som organisationssekreterare inom RFHL. Jag valde jobbet på RFHL trots att det var 5000 lägre i lön och innebar pendling till Stockholm á 4000 kr/mån.

4 957 besök noterades i juli (7 656 lästa sidor). Mest populärt i juli var ett inlägg om KRIS Almedalen-kampanj mot underhållsbehandlingen (1 663 besök), följt av ett inlägg där jag granskade Kristianstad kommuns ANDT-information (700).

Jag började på RFHL i slutet av juli, och under hösten har det inte blivit så mycket skrivet i bloggen. Men augusti innebar ändå 2 846 besök som läste 4 872 sidor. Mest populärt i augusti var ett inlägg om forskning om cannabis och IQ (368 besök)  följt av ett inlägg om mitt nya jobb (273).

September innebar ett litet uppsving för bloggen, mycket tack vare ett inlägg om en genomgång av vetenskapsläget kring cannabis skrivet av professor David Nutt m fl  (1 578 besökare). Näst mest läst i september blev inlägget om Facebook-skrönan (834).  Totalt var det denna månad 5 078 besökare som läste 7 633 sidor.

I oktober hade bloggen 5 886 besökare (9 263 sidor lästa). Mest läst var ett inlägg om hur ”narkotikaexperten” Kai Knudsen gick vilse om narkotikadöden i Läkartidningen (840 besök), följt av ett inlägg om drogtester av hår ger osäkra resultat för cannabis (655).

November innebar en dropp till 3 547 besök (5 814 sidor). Populärast var ett inlägg om hur War on drugs beskriver droger (med fokus på ”anhörigas” presentation) som fick 357 besök, på andra plats kom ett inlägg om Pelle Olssons desinformation i Skövde (309).

Årets sista månad som avslutas med detta inlägg har hittills inneburit 2 975 besök och 5 240 sidor lästa. Mest populärt hittills har inlägg två i Västerås-granskningen varit (326), följt av inlägget om RNS intervju med Gabriel Wikström (274).

I tillägg till ovanstående har jag en hel del läsare som läser via prenumeration/RSS, de läsarna mäts inte av Google Analytics som är källan för statistiken.

Slutligen vill jag tacka för dels all uppmuntran och allt stöd jag får! Tack också för alla delningar här och där, det är så bloggen kan växa och nå fler! Din insats för bloggen 2015 har varit ovärderlig! Hoppas att ni som besöker bloggen haft nöje och nytta av mina texter! Jag kommer fortsätta skriva så gott jag kan!

Och så hoppas jag att du får ett Gott Nytt År och att det även blir bättre än året som gått!

2016

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!

En kommentar till “Årskrönika 2015”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *