• magnus.callmyr@gmail.com

Granskning av Västerås kommuns ANDT-förebyggande verksamhet – del 3/3

Granskning av Västerås kommuns ANDT-förebyggande verksamhet – del 3/3HEMSIDAN UNDER OMBYGGNAD (inkl städning bland gamla inlägg)


Sorry you have no rights to view this entry!

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

2 reaktioner på ”Granskning av Västerås kommuns ANDT-förebyggande verksamhet – del 3/3

Franz KrestenPublicerat den  2:37 e m - Dec 23, 2015

Ja, det är ju ganska bedrövligt. Som du påpekar, så är det förkastligt att man använder ett nedvärderande slanguttryck som ”knarkare” under en utbildning. I mina ögon är det ungefär på samma nivå som att använda ordet ”blattar” när man diskuterar immigration.

En sak jag finner bekymrande är att en sådan här ”utbildning” mycket väl kan leda till att fullständigt oskyldiga personer blir misstänkliggjorda och kanske till och med utsätts för regelrätt stigmatisering. Jag tänker exempelvis på ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder såsom ADHD, ADD och Aspergers och hur dessas koncentrationssvårigheter, asociala beteenden eller dylikt kan pekas ut som tecken på att de är ”knarkare”.

Franz KrestenPublicerat den  3:35 e m - Dec 23, 2015

Jag glömde visst att tillägga att även jag finner Läkartidningens saklighet/kvalitet tveksam. Ett exempel på detta är när man utan betänkligheter publicerade dr Kai Knudsens pseudovetenskapliga inlägg, där han med anhang hävdade att ”regelbundet cannabisbruk i unga år ökar risken att dö inom 15 år 10–20 gånger jämfört med hög alkoholkonsumtion”. För att stöda det anmärkningsvärda påståendet likställde han korrelation med kausalitet, felciterade källor och så vidare.

Lämna ett meddelande