IOGT om barnen: 20% eller 5% eller 33% eller 3%

Under flera år drev IOGT en kampanj kallad ”Vart femte barn” som de menade far illa som barn till individer med beroendeproblem. Jag kritiserade dem under några år eftersom de räknat med barn vars föräldrar drack något glas vin per dag, det skapar knappast misär och att barn ”far illa”.

Sedan kom CAN med en undersökning och då slutade de med sin kampanj. Idag gick IOGT:s tidning ut med denna tweet:

vartredje

Denna gång hade antalet alltså ökat till 33%. Fast det visade sig nog handla om att man blandat ihop siffrorna, eller så är det önsketänkande. 33 % av Sveriges barn har i alla fall INTE en förälder med beroendediagnos. Det är svårt detta med fakta och seriös rapportering inom drogområdet…

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *