• magnus.callmyr@gmail.com

Riksdagsförslag: Familjeklassa nätdroger

Riksdagsförslag: Familjeklassa nätdroger

spice_gold_3gFör ca ett år sedan diskuterades familjeklassning av nätdroger i riksdagens talarstol. Då lyftes det fram att samtliga svenska expertmyndigheter avrådde från familjeklassning, så riksdagen avstod från att besluta om familjeklassning.

Sedan kom hösten och spice-hysterin utifrån flera allvarliga sjukdomsfall samt dödsfall. Bakom den låg bland annat en variant av spice som togs fram för att undvika familjeklassningen av syntetiska cannabinoider i Storbritannien.

Som bl a framgår av det jag skrev i inlägget som är länkat under ”undvika familjeklassningen” (men även av internationell nyhetsrapportering) har inte familjeklassningen lett till låg problemattik i länder som infört det (hela landet eller delar av i vissa fall), t ex UK, Australien, USA, Japan och Norge. Som synes angående MMB-CHMINACA (se länken ”variant av spice” ovan) har det dessutom lett till farligare och farligare preparat. Det är en av de centrala delarna i skillnaden mellan nätdroger och de ”traditionella” drogerna.

Men ovanstående kunskap är ingenting som våra politiker tar hänsyn till, åtminstone inte alliansen och SD. Riksdagens socialutskott har idag beslutat att ge regeringen i uppdrag att ta fram en ny lagstiftning om familjeklassning. Moderaternas Cecilia Widegren som gjort sig ett namn på att vara okunnig inom drogområdet säger till Sveriges Radio: ”Vi har ju bestämt oss för att det är ett bra verktyg framåt”. Som vanligt inom svensk narkotikapolitik är det inte kunskap och fakta som styr utan inkompetenta politiker som ”går på känn och tro”.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

En reaktion på ”Riksdagsförslag: Familjeklassa nätdroger

Nytt inlägg på www.natdroger.se |Publicerat den  2:09 e m - Mar 26, 2015

[…] skriver jag på natdroger.se om dagens beslut av alliansen och SD att ge regeringen i uppdrag att införa familjeklassning av […]

Lämna ett meddelande