Legalisering av droger

Det finns en internationell och svensk debatt om legalisering av droger. Att vilja legalisera droger kan man vilja utifrån ett antal olika aspekter, t ex utifrån ideologi eller en uppfattning om att det är det mest skademinskande osv. Jag själv menar att vare sig ideologi eller ”uppfattning” duger då vårt internationella och svenska samhälle har ett allvarligt drogproblem med stora skadeverkningar och då bör vi ”skynda långsamt och täppa till så mycket springor som möjligt”, dvs vi bör utgå från så mycket vetande som möjligt.

Området har blivit lidande av allt tyckande och gissande eller ogrundade uppfattningar om hur saker och ting bör vara, därför måste vi allt mer basera våra åtgärder på fakta som genereras med vetenskaplig metodik. Det är utgångspunkten för mitt svar till Liberala Partiets debattartikel på SvT Opinion, en debattartikel som blandar och ger av avkriminalisering och legalisering men som förefaller grundad i libertariansk ideologi och en ekonomisk styrmodell. Läs gärna mitt svar här!

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

En reaktion på “Legalisering av droger”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *