• magnus.callmyr@gmail.com

Ny topp för beslagen av Spice i Sverige

Ny topp för beslagen av Spice i Sverige

BildTv 4 redogör idag för en nyhet från SKL, Statens Kriminaltekniska Laboratorium. Från år 2012 till 2013 ökade beslagen av spice (växtmaterial/tobak samt syntetiska cannabinoider) från 16,5 kg till 58,9 kg. I reportaget framgår att anledningen till att den kille som påträffas i samband med att reportaget spelades in använder sig av spice är att det inte syns på urinprov.

Detta innebär att denne kille utsätter sig för stora risker, inte minst med tanke på att den senaste varianten av spice som florerat har visat sig, genom rapporter på användarforumet Flashback, ge obehagliga skadeverkningar relativt snabbt för en hel del användare.

I inslagstexten hävdar Tv 4 att en förklaring till ökningen är att det hela tiden dyker upp nya varianter som inte narkotikaklassats. Jag skulle snarare gissa på att en mer trovärdig förklaring till ökningen är att många just vill undvika de negativa konsekvenser som en lagföring för alternativet cannabis skulle innebära, antagligen i kombination med att samhället (främst genom polisen, men även genom skola och kommunala socialarbetare) har intensifierat sitt arbete mot cannabis). Det ligger i övrigt i samklang med orsaken till användningen som killen i inslaget anger.

Tv 4:s journalist påstår i inslaget att spice kom till Sverige för 5 år sedan, detta är inte korrekt då spice (i form av varumärket Spice) introducerades i Sverige ca senhösten 2006, vilket jag redogör för i boken.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

En reaktion på ”Ny topp för beslagen av Spice i Sverige

Patrik HornPublicerat den  8:08 f m - Mar 18, 2014

Men det är ju så jobbigt att ta reda på sådana saker. Det är bättre att bara chansa och hoppas att ingen upptäcker att det är fel, det är ju trots allt grundprincipen för den svenska narkotikadebatten

Lämna ett meddelande