• magnus.callmyr@gmail.com

Colorado: Läkare varnar om akutbesök pga ”majja”

Colorado: Läkare varnar om akutbesök pga ”majja”

Foto: Pawel Flato

Foto: Pawel Flato

För ett tag sedan var Sveriges justitieminister Beatrice Ask i blåsväder då hon i början av januari länkade till en satirartikel med anledning av delstaten Colorados legalisering av cannabis (slang för marijuana, en variant av cannabis: majja).

Utan att kommentera mer än att det var sorgligt och dumt länkade hon till artikeln som påstod att 37 personer dött, vilket tyder på att hon inte förstod att det var satir (och detsamma gällde många andra på Facebook och andra sociala media-platser) och trodde att man kan dö av cannabis, och hela världen skrattade åt en av de ministrar som ansvarar för narkotikapolitiken i Sverige.

Nu kommer ett nytt alarm från Colorado, denna gång är det dock på riktigt. Det är läkare som går ut och varnar för att det under hösten 2013 varit en kraftig ökning av akutbesök till följd av syntetisk marijuana, dvs de drogblandningar bland nätdrogerna som ersätter den kriminaliserade cannabisen, ofta slarvigt kallade för ”spice”. Läkarna rapporterar om psykosaktiga tillstånd, andningssvårigheter, kramper mm. Inte minst i USA har läkare den senaste tiden rapporterat om allt fler, dvs tusentals, akutbesök till följd av olika skadeverkningar som dessa syntetiska cannabinoider har.

Så hade Beatrice Ask bara lagt till några ord om det var syntetisk marijuana hon menade var ”sorglig och dum” så hade hon varit mer rätt ute än vad det nu blev. Sedan vad det gäller just Colorado finns ju numera ingen anledning för delstatens, åtminstone de över 21 år, invånare att använda syntetisk marijuana i och med legaliseringen sedan den 1 januari. Det blir intressant att se om det går att notera en nedgång i akutbesöken efter januari i år, eller om ungdomar fortsätter att använda syntetisk marijuana p g a åldersgränsen.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

En reaktion på ”Colorado: Läkare varnar om akutbesök pga ”majja”

Gunnar MånssonPublicerat den  5:45 e m - Jan 25, 2014

Bea pinsamt opåläst igen…..

Lämna ett meddelande