• magnus.callmyr@gmail.com

I Silk Roads kölvatten, vad händer nu?

I Silk Roads kölvatten, vad händer nu?

Det har snart gått en vecka sedan Silk Road stängdes av FBI, och ca tre veckor sedan den största konkurrenten Atlantis lade ned under halvmystiska omständigheter. Det var väl få som trodde att det skulle innebära att den ”skyddade” näthandeln skulle upphöra i och med det, och så har det inte riktigt blivit även om affärsverksamheten inte nått upp till Silk Roads siffror (än).

För redan före FBIs tillslag fanns det alternativ, t. ex. Sheep (Marketplace) och BMR (Black Market Reloaded). Och dessa två har fått ett uppsving den senaste veckan, av såväl svenska som internationella köpare och säljare. Och ju mer som skrivs om dessa två på t. ex. Flashbacks forum och motsvarande internationellt, desto större kommer de att bli.

Idag, tisdagen den 8 oktober vid 14-tiden, såg Sheeps drogavdelning ut så här, med 2606 aktiva säljannonser i drogavdelningen:

sheep

BMR hade dock stängt för registrering av nya användare. Samtidigt pågår redan arbetet med Silk Road 2.0 där ett antal aktörer gått samman för att starta nya Silk Road, kanske utifrån en backup men definitivt med ambitionen att Silk Road ska upp igen… Hittills finns det ett samtalsforum kring projektet:

silkroadbackupentre

Och i forumet har redan layouten för nya Silk Road visats, så kanske är nyöppningen inte långt borta.

Projektet kring Silk Road 2.0 är särskilt intressant, inte minst med tanke på den senaste tidens allt mer frekventa rykten om att det funnits fler ”initierade” bakom Silk Road, med spekulationer om allt från ny(a) ägare till nyanställda talespersoner som utgav sig för att vara ägaren ”Dread Pirate Roberts”. En sak är i alla fall säkert, den eller de som kommer att driva den nya stora handelsplatsen på ”Dark/Deep web” kommer inte begå samma misstag som fällde den ursprungliga Dread Pirate Roberts (vars riktiga namn är Ross William Ulbricht). Dvs de nya aktörerna bakom Silk Road 2.0 kommer vare sig lägga ut gmail-adresser, chatta med inhyrda mördare eller undvika att fokusera tillräckligt på säkerhetsaspekter (Silk Road 1.0 byggdes helt klart med otillräcklig fokus på säkerhetsaspekter, har både tidigare nertid och FBI-stängningen visat).

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

En reaktion på ”I Silk Roads kölvatten, vad händer nu?

Påverkar nedstängningen av Silk Road svensk drogmarknad? | Nätdroger & RC-drogerPublicerat den  1:45 e m - Okt 14, 2013

[…] sex dagar sedan när jag senast besökte en av de marknadsplatser (Sheep) på Dark Web som säljer droger, och som strävar efter att […]

Lämna ett meddelande