• magnus.callmyr@gmail.com

Kampanjer mot cannabis över hela landet

Kampanjer mot cannabis över hela landet

Sorry you have no rights to view this entry!

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

7 reaktioner på ”Kampanjer mot cannabis över hela landet

Mats RPublicerat den  7:03 e m - Jan 19, 2013

Obegripligt att Thomas Lundqvist och framförallt Pelle Olsson inte inser att dom flesta ungdomar som bara har lite nyfikenhet och kunskap står bakom ett hörn och håller på att skratta ihjäl sig åt dessa clowner, pelle olssons 8 myter är verkligen så sämst att jag frågar mig om han verkligen var drogfri då han skrev dom.

Cannabis är en drog, kan och bör kategoriseras som lätt, men cannabis är ändå inte ofarligt, för mig är det verkligen det ultimata fly från livet i en soffa-drogen, jag får inget gjort, jag bryr mig inte och allt faller i bitar runt om mig, dessutom tycker jag inte den är ett dugg kul. Hade det inte varit så spännande med cannabis en gång i tiden så hade jag troligen aldrig fastnat i missbruk/överkonsumtion av cannabis.
Men sånt kan inte clownerna utan röd näsa förstå, i deras värld så är alla ungdomars högsta önskan att röka hasch, helst varje dag hela tiden o.s.v.

Hasch som inte ens är speciellt kul som rusmedel, som sömnmedel och som rogivande så fungerar det, men det finns bättre alternativ än cannabis för sånt om det är i terapeutiskt syfte.

Så om clownerna skulle sluta prata/föreläsa/varna/skrämma om cannabis så skulle spänningen runt drogen minska, och därmed troligen även andelen som provar hasch, dom med ”fel” gener och taskiga förhållanden kommer fastna i missbruk oavsett vad som sägs om hasch eller annan narkotika.
Prova åka runt och föreläsa om att vi måste satsa på dom som har det sämst, den sociala biten, den bit som kostar massa pengar……….. Nähä, inget intresse? Helt plötsligt så blev det ointressant att arbeta förebyggande inom narkotikaområdet.

Bra skrivet Magnus, som vanligt alltså 🙂

//Mats R

RNS-kampanj: Släpp cannabis frittMagnus Callmyrs hemsida | Magnus Callmyrs hemsidaPublicerat den  10:44 e m - Feb 3, 2013

[…] är hur bra detta seminarium är som skolor över landet erbjuds gratis. Om 8 myter har jag skrivit här, det är en fantasirik och osaklig publikation. ”Narkotikafri skola” har jag tyvärr […]

Emma Andersson 86Publicerat den  6:49 e m - Feb 13, 2013

snevridet samhälle. Kriminalisera alkoholen istället för att jaga dom som röker weed

    MagnusPublicerat den  6:00 e m - Feb 14, 2013

    Samhället gör det för enkelt för sig genom nuvarande angreppssätt, dessutom är det stor risk att dessa aktiviteter gör mer skada än nytta och det är inte särskilt bra…

Emma Andersson 86Publicerat den  6:53 e m - Feb 13, 2013

Att myndigheter styr vilka växter som skall få finna är rent stört

Christofer SjöholmPublicerat den  12:30 e m - Mar 30, 2013

Visst är det tragiskt med politiker som förklarar ”noll-tolerans” och önskar intensifiera förföljelsen och bekämpningen av en minoritet av sina egna medborgare.
Absurt är det visst i förhållande till andra droger men än mer i förhållande till andra aktiviteter. Ta till exempel Ishockey. Detta sponsras i hög grad av samhället, med dyra anläggningar, aktiva proffs får betalt och sponsras av näringslivet. Det har hög risk och mycket skador, både fysiska och i ger i förlängningen av hjärnskakningar fler psykiska problem än någonsin cannabis. Unga uppmuntras att delta i denna aktivitet som visar på tv med jublande arenor när vuxna män pucklar på varandra. Samma näringsliv avskedar och drogtestar, samma samhälle utför systematiska trakasserier av cannabisbrukare. En annan sak är trafiken. Den dödar och skadar både människor och vilt. Den vill vi ha kvar för att den ”ger oss möjligheter”. Cannabis ger också otroliga möjligheter, men skall inte regleras utan helt förbjudas.
Det är inte svårt att förstå att cannabisrökare kan drabbas av panik och känner sig förföljda. Deras respekt för ett samhälle som resonerar så här försvinner snabbt och byts till misstänksamhet eller hat mot det samhälle som borde beskydda dem.
Den globala kommissionen för drogpolicy rekommenderar entydigt en avkriminalisering av drogen. Söker man diskutera detta med Svenska auktoriteter möts man av myter och missförstånd, falska argument, förlöjligande, och helt ovidkommande saker.

Richard BoquistPublicerat den  12:33 f m - Nov 1, 2015

En högfärdsklubb… och ideologier har inte med det här att göra. Vad cannabis egentligen gör ryms inte i resonemanget. Det är bara en version för det offentliga rummet. Cannabis är inget rusmedel. Det gäller att ha vilja om man ska använda det och vad är det för klantskallar som tror att man inte behöver göra någonting själv?

Lämna ett meddelande