• magnus.callmyr@gmail.com

Om MDPV i riksdagen – en hyllning till inkompetensen och lobbyismen

Om MDPV i riksdagen – en hyllning till inkompetensen och lobbyismen

Sorry you have no rights to view this entry!

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

0 reaktioner på ”Om MDPV i riksdagen – en hyllning till inkompetensen och lobbyismen

Gunnar AndrénPublicerat den  5:02 e m - Aug 24, 2012

Bästa bloggläsare!
Magnus Callmyr gillar inte mitt inlägg i riksdagen mot narkotikabruket den 23 aug. Det är i sin ordning. I Sverige får man tycka vad man vill.
Men att tolka mitt inlägg som att jag skulle vara för legalisering av narkotika är inte bara fel, det visar bara att herr Callmyr inte lyssnade på vad jag anförde.
Herr Callmyrs kommentar blir därefter: Sanslös.
Jag noterar dock att herr Callmyr inte önskar angripa de ekonomiska intressen som står bakom narkotikapreparat av olika slag som ungdomar och andra tubbas att köpa och använda.
Där har vi olika åsikter.
Dessbättre.
Gunnar Andrén
riksdagsman (fp)
24 aug 2012

  MagnusPublicerat den  11:07 e m - Aug 26, 2012

  Gunnar, först ledsen att det tog ett tag innan kommentaren kom ut, hamnade i spamfiltret av någon konstig anledning som jag inte förstår. Iaf, svensk polis, och för den delen internationell polis, har länge arbetat med att försöka komma åt de ”ekonomiska intressen” som är inblandade i narkotikahandeln. Det har inte fungerat. Det som skulle fungera om det är viktigt att angripa de ekonomiska intressena är en legalisering och ett förstatligande av handeln, jag drog slutsatsen att Andrén verkade för politiska insatser som fungerar i stället för insatser som inte fungerar. Vad det gäller vad jag vill göra inom narkotikaområdet så handlar det i första hand om att minska skadeverkningar samt omfattningen på det destruktiva missbruket/beroendet, men jag skulle vara intresserad av en utredning av effekterna av en legalisering.

  Mats RPublicerat den  11:51 e m - Aug 26, 2012

  Men snälla Gunnar Andrén, som förtroende vald politiker i Sveriges riksdag så kan man väl kräva lite läsförståelse och iallafall nån slags kunskap i narkotikafrågor.
  Jag blir allvarligt bekymrad över att du (medvetet eller omedvetet) inte lyckas läsa och förstå vad Magnus skriver, jag tycker också att en politiker i sveriges riksdag borde ha förståelse om sambandet mellan illegala droger och prissättning. Det är ju inte ovanligt att allians-politiker är hyfsat bra insatta i hur marknader fungerar, därför blir jag förvånad över att du inte lyckas se sambandet risker och priser, ju högre risker och straff är för att ”åka fast” och bli lagförd för (grovt) narkotikabrott desto högre vinst (inkomst) vid hanteringen av det illegala preparatet, jämför med s.k. högrisk-fonder så kanske du inser sambandet.
  Om man vill angripa det ekonomiska intresset så är det absolut mest effektiva att legalisera drogen, att angripa dom ekonomiska intressena med högre straff, hårdare kontroll o.s.v. kommer bara att driva upp priset på drogen, och i slutändan är det samhället som betalar, både genom ökade kostnader för tull, polis etc, men även via högre försäkringspremier då brottsligheten lär öka i samma takt som drogens pris ökar o.s.v.

  Det man skulle kunna göra är att först och främst följa förslagen som Gerhard Larsson visar i sin utredning, med en human vetenskaps-stödd narkotikapolitik så är chanserna stora att vi kan få ett minskat missbruk istället för tvärtom.
  Tyvärr så verkar Maria Larsson inte vara speciellt intresserad av detta, att hon påstår att det redan gjorts mycket till följd av missbruksutredningen är inget annat än en stor lögn.
  Här kan du göra en stor insats om du tycker att narkotika-politiken är viktig, försök påverka er (FP:s) riksdagsgrupp att verkligen sätta lite press på ansvarig minister Maria Larsson vad gäller genomförandet av missbruksutredningens slutsatser.

  Din lilla notering om att Hr Callmyr inte önskar angripa dom ekonomiska intressena är låg om den kan jag skriva mycket, men jag nöjer mig med att påpeka att den kunskap Magnus har i dessa frågor är många hundra gånger större än vad du troligen någonsin kommer inneha, dock så kan det inte krävas av nån politiker att inneha en så stor kunskap som Magnus i ett så smalt område som detta är, men det verkar ju då ganska dumt att angripa människor med kunskap, klart mycket smartare att ställa frågor och visa intresse för att lära sig litegrann.

  M.v.h. Mats R

  Rolf ÖsterbergPublicerat den  12:20 f m - Aug 27, 2012

  ”Men att tolka mitt inlägg som att jag skulle vara för legalisering av narkotika är inte bara fel, det visar bara att herr Callmyr inte lyssnade på vad jag anförde.”

  Inte att du är för, men att du på din post borde vara smart nog att räkna ut att vara det. Men du verkar inte vara nåt av det. Dessvärre.

  SunshineBlindPublicerat den  11:55 f m - Aug 27, 2012

  Du får hemskt gärna visa hur din förbudslinje INTE spelar dessa ekonomiska intressen i händerna.

Vad ska vi ha kunskap till? | Magnus Callmyr – om missbruk och beroendePublicerat den  12:24 e m - Aug 26, 2012

[…] Posted in Missbruk/beroende, Narkotikapolitik, Politik En reflektion som går att göra utifrån debatten i riksdagen i torsdags är att kunskapsnivån bland våra politiker lämnar en hel del i övrigt […]

Lämna ett meddelande