• magnus.callmyr@gmail.com

Aftonbladet har ingen aning om nätdroger (MDPV), igen

Aftonbladet har ingen aning om nätdroger (MDPV), igenHEMSIDAN UNDER OMBYGGNAD (inkl städning bland gamla inlägg)


Åter igen fantiserar Aftonbladet ihop en artikel, som i detta fall är en video, med osakliga påståenden om narkotika och spridning av myter och rykten (från polisen).

Förra veckan konstaterades det t ex att det som polisen påstod var en kannibalattack i Miami (som inte var en kannibalattack eftersom det enbart var en attack där även munnen användes som verktyg, han åt dock ingenting) inte heller hade något med drogen MDPV (också kallat ”badsalt, inte tvärtom som Aftonbladet påstår) att göra.

Men fakta och kunskap är inte något som kännetecknar Aftonbladet. Jag misstänkte nästan att Aftonbladet haft otur när de tänkte idag när jag såg besöksstatistiken hit vid 14-tiden, google brukar leverera ca 10-20 besök på ordet badsalt dagligen, kl 14 idag var det 72 besök.

Så här nästan en vecka efter att obduktionsprotokollet kom ut beträffande MIami kan man ju tycka att det är märkligt att Aftonbladet nämner händelsen i samband med att man ”panikvarnar” för ”skräckdrogen”, då det är konstaterat att drogen inte hade med händelsen att göra. Och förmodligen är det tveksamt om de andra fallen i videon har så mycket med drogen att göra som med ”set och setting”, även om det förekommit (tillfälliga) psykoser med MDPV inblandat (precis som detta händer med alla stimulanter).

Men den släpiga rösten som pratar gojja på videon var ju lite kul att lyssna till, det lät verkligen som den kvinnliga ”journalisten” försökte få hissen att gå ändå upp. Men som synes lyckades det inte.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

0 reaktioner på ”Aftonbladet har ingen aning om nätdroger (MDPV), igen

DanielPublicerat den  3:45 e m - Jul 2, 2012

Suck.. Åsnor.
Lustigt är att inget nämns i svenska medier om Global commission on drug policy´s senaste rapport. Ang War on drugs inverkan på spridningen av HIV.

Har du sett något? jag har inte sett/hört ett smack.

Beklagligt.

  MagnusPublicerat den  11:31 e m - Jul 2, 2012

  Nej, det är helt dött om den rapporten. Tror det handlar om att media är både okunniga, oinsatta och ointresserade, vilket är riktigt tragiskt. Sedan spelar det självfallet in att i vårt samhälle får man inte ha avvikande åsikter från etablissemanget, och då blir det mycket svårare för media att ha en nyanserad bevakning av ett så politiserat och moraliserat område som missbruk och beroende. Trist.

PeterPublicerat den  4:57 e m - Jul 3, 2012

Kan du länka lite olika sidor om att MDPV inte är inblandat?

  MagnusPublicerat den  5:45 e m - Jul 3, 2012

  Aftonbladet nämner i videon ovan att flera fall av kannibalism kunnat kopplats till drogen, det har i USA varit en del ”kannibalism-aktiga” fall i media (de mest kända är i Miami och Baltimore, http://www.huffingtonpost.com/2012/06/01/cannibals-in-the-news-fiv_n_1563482.html), men i inget fall har några tester visat på MDPV. Läs ovanstående länk och googla sedan namnen t ex så ser du. I övrigt, en skrikandes människa i en polisbil är mediaintressant möjligen, däremot har vi inte tiotusentals skrikande människor (MDPV är en välspridd drog) på våra gator som artikeln vill antyda.

RonniePublicerat den  7:51 f m - Jul 4, 2012

Lika så afrikanen i filmen som har sönder ett staket har varit med i cops och i cops säger dom att han tagit pcp Aftonbladet är lögnare..

  MagnusPublicerat den  1:32 e m - Jul 4, 2012

  Bra noterat! PCP skulle jag kunna tänka mig är vanligare bakom dessa utbrott än MDPV. Men etablissemanget i form av myndigheter och media reagerar som de alltid gjort när en ny drog börjar bli efterfrågad (var samma sak när cannabis ”var nytt”, Reefer Madness….), skrämselpropaganda och moralpanik och ren allmän hysteri.

Lämna ett meddelande