”Droger är fantastiska…”

Jag gillar, som så många andra, författaren Paulo Coelho (säg den som inte gillar t ex Alkemisten). I denna film tillsammans med bl a Bill Clinton, Jimmy Carter m fl tar de upp det orimliga med ett narkotikafritt samhälle och kriget mot drogerna.

Och jag delar helt synen som Coelho för fram i filmen, ”Droger är fantastiska, du kommer att gilla dem, men….”. Jag är helt övertygad om att det är en bättre förebyggande strategi än ”Knark är bajs”. Det är dags att öppna våra ögon, dags att bryta de tabun som finns inom området, och sedan kan vi arbeta smartare, mer realistiskt, mer vetenskapligt, mer humant för att minska problematiken med droger. Svensk narkotikapolitik är precis som merparten av världens narkotikapolitik ett stort misslyckande.

Nedanstående trailer ger mersmak att se hela filmen, som tyvärr verkar vara svår att hitta. Filmen borde dock vara obligatorisk för svenska politiker…

http://www.youtube.com/watch?v=rXWdKsA8EFU

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

4 reaktion på “”Droger är fantastiska…””

 1. Mycket bra film. Såg den för en tid sedan. Finns att få tag på på nätet.
  Får känslan av att det händer väldigt mycket på det området nu för tiden. Undrar om det tänket någonsinn når hit till Demokraturen.

  1. Japp, fick tips om att den finns att få tag på ”där man får tag på filmer”. Internationellt händer det mycket, men debatten i Sverige är ju tyvärr obefintlig, och åsikterna är noga kontrollerade med bl a hjälp av våra skattepengar…

 2. Kanonbra film, fast jag har 15 minuter kvar att se, ADHD och paus-knapp är ingen bra kombination, normalt brukar en film räcka i drygt en vecka för mig.
  Se film 5 minuter, bli distraherad av nåt annat, trycka på paus-knappen, glömma bort att jag höll på att se film, upptäcka att filmen är pausad nästa dag, se 5 minuter, distraherad, pausknapp o.s.v.

  Ibland blir jag så trött på mig själv….

  1. Haha! Jag lider av en släkting till det, fångar inte en film mitt intresse med högst 5 minutersintervall stänger jag av den oavsett om jag lyckats se 1 och en halv timme av en 2-timmarsfilm. Otålighet är en dygd. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *