Påtänd i 2000 år enligt Drogfritt.nu

Sprid gärna texten vidare genom att dela på din Facebook-sida mm!
- -

63Scientologerna som har varit omskrivna här och i SvD ang deras osakliga och ovetenskapliga droginformation som en stor del av Sveriges kommuner köpt in har fått in ett genmäle på SvD idag. Rubriken är att deras syfte är att värna ungdomarna. Och det är bra, barn ska värnas.

Men det är också DET som är problemet med Drogfritt.nu:s droginformation i skolorna, den sker inte på ett sätt som vetenskapen visar ger ett bestående (om än litet) resultat om syftet är att värna ungdomarna på så sätt att sannolikheten för droganvändning minskar. I själva verket finns skäl att tro att droganvändningen snarare ökar till följd av Drogfritts osakliga propaganda.

I genmälet skriver scientologerna om att deras undervisning om hur droger lagras i kroppen, och att man kan bli påverkad långt efteråt, vilket inte är sant då den rusgivande effekten inte fungerar på det sättet. Som bevis anför de bland annat att studier på mumier påvisat kokainanvädning, själva fynden är mycket omdebatterade, men frågan är om ens en 10-åring tror att mumien kan bli påtänd efter 2000 år. Och frågan är om det är så klokt att undervisa om att drogrester i hårstrån kan återföras in i biokemiska systemet och ge en ny påtändning i hjärnan, jag skulle vilja se den kemist/biolog/biokemiskt/läkare/forskare som håller med scientologerna om detta. Möjligtvis kan någon drogsamordnare i kommunal verksamhet gå på detta, men det visar mer vilket problem vi har inom missbruksområdet än att Drogfritt.nu:s verksamhet fungerar.

Men så är det ju detta med vetenskap, forskning, evidens, det ger inte Drogfritt mycket för. De struntar i forskningsstudier som visar på vilken droginformation som ger resultat etc. De anför i stället att de vet vad de talar om, och som bevis för detta anger de 40 000 brev. Det kan vara så att 10% av de ca 450 000 elever som hört deras (des-)information under 16 år har skrivit dessa 40 000 brev. Det säger egentligen ingenting eftersom vi inte vet att informationen haft någon betydelse för huruvida fler eller färre prövar och fastnar i narkotikabruk, och om man vill värna barnen måste ju ändå det vara mer intressant än att någon skrivet ett brev om att föreläsningen var underhållande…

UPDATE: Det här blogginlägget fanns tidigare länkat från artikeln i SvD. Den länken försvann nog den 31/5 när SvD var inne här. Scientologerna har varit här rätt mycket den senaste tiden (syns i debattfältet…) och i min besöksstatistik över IP-adresser. På något sätt har scientologerna fått SvD att censurera deras artikel och ta bort länken hit, inte dåligt jobbat av en sekt. Desto märkligare är SvDs agerande…

Update 14/7. Den som vill veta mer om vad det är för organisation som är ute i våra skolor och ”utbildar” barn och ungdomar (eller för den delen bedriver behandlingshem dit kommuner skickar individer med missbruksproblem), kan med fördel läsa denna artikel. Där finns också lite exempel på att scientologerna är duktiga på att manipulera media, så som uppenbart skett med SvD enligt ovanstående.

Gillar du det du läst? Hjälp mig gärna genom att Swisha en liten summa till +46(0)723017517

och

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

10 reaktion på “Påtänd i 2000 år enligt Drogfritt.nu”

 1. Om man tror på rymdvarelser och på sagan om den elaka rymdkejsaren Xenu så är det ju ingen match att tro på påtända mumier också, det sistnämnda låter ju betydligt troligare än Xenu sagan.

  Tyvärr så är dessa hjärntvättade scientologer ändå farliga, inte främst genom moderorganisationen scientologerna, utan genom deras underorganisationer drogfritt.nu (narconon) och KMR (Kommitten för Mänskliga Rättigheter). den förstnämnda organisationen arbetar mot droger i första hand och därmed också mot det dom kallar psyk-droger (medicin inom psykiatrin), den andra organisationen arbetar mot psykiatrin, dom anser att psykiatrin är en internationell sammanslutning som arbetar för ta över världen (här kommer sagan om Xenu in, har glömt exakt hur den var), metoden för att få världsherravälde är genom att droga (mediciner inom psykiatri, främst adhd-medicin) och använda el-tortyr (ECT) på människorna (främst barnen såklart).
  Även om dom flesta friska människor snabbt ser igenom dessa organisationers lögner så är det ändå alltför många som tror helt eller delvis på deras budskap, och i förlängningen så är det missbrukarna som drabbas (stigmatisering) och psykiskt sjuka som inte vågar söka vård p.g.a. allt hemskt dom hört genom KMR, obehandlad psykisk sjukdom resulterar tyvärr ofta i suicid.
  Så därför är dessa organisationer farliga, det är lätt att skratta åt dom och tycka att dom mest liknar clowner, men det misstaget är farligt att göra.

  1. Ja, jag tycker vi har en allvarlig situation rent allmänt med den bristfälliga socialpolitiken och bristfälliga utförandet av i stort sett samtliga insatser inom ”missbruksområdet”, men det blir än mer allvarligt när vi dels låter en organisation med detta ursprung verka i våra skolor och dels bidrar till rörelsens finansiering med våra skattemedel.

 2. Att du bara orkar lägga energi på skitsnack – använd den energin till att skaffa dig ett liv istället!

  1. De här är faktiskt en man som är väl insatt i hur narkotika fungerar mm, och det är inget skit snack han talar om. Ta reda på dina källor innan du börjar motbevisa folk tack.

   1. Pernilla, du kommer inte få igenom fler kommentarer. Och ägna sig åt personangrepp på det sätt som du gör visar bara på att sekter är skadliga för människan. Mvh Magnus som tagit bort två kommentarer från dig!

 3. Men Mats, Xenu var ju en intergalaktisk härskare vars rymdskepp såg exakt ut som en Douglas DC-9. Menar du att allt är en lögn, att Scientologins och deras systerorganisationers läror och teorier trots allt inte bygger på ”gedigen forskning”?

  1. Eller så är det genom extremt gedigen forskning som dom kommit fram till dessa saker, för om man ska hitta på saker så är det ju brukligt att hitta på nåt som kanske eventuellt skulle kunna vara troligt, detta är för otroligt för att vara påhittat väl 🙂

   Sen det faktum att grundaren av scientologin L Ron Hubbard delade ut amfetamin (benzedrine) i samband med dianetik-sessionerna och att den tidigare Narconon-presidenten John Duff skriver i boken The Truth About Drugs ”Cocaine is not addictive” gör ju också att drogfritt.nu och KMR:s propaganda blir ännu mer trovärdig.. eller inte…….

 4. Det kan ju vara så att eleverna blir ombedda att skriva vad de tyckte om föreläsningen direkt efter den har varit. Det kan ju vara så att dessa 40.000 brev inte har skrivits helt självmant utan att det är en del av ”utvärdering av föreläsning”. Det kan ju också vara så att drogritt haft reklam för en scientologibok i sin tidning som skickas ut gratis till alla sveriges högstadieskolor och det kan också vara så att företaget har bytt ut de gratis huvudvärkstabletterna till de anställda till gratis vitaminer istället. Det kan också vara så att de har haft scientologiböcker liggandes på företaget. Det kan också vara så att alla som har en betydande roll för företaget är scientologer, så som grundare, personalansvarig, projektledare, föreläsare, styrelse, osv.

  1. Så kan det nog vara, och det låter som om det finns dem som vet en hel del om hur det fungerat… Tack för din kommentar!

 5. När jag arbetade för RDS som de hette på den tiden, så uppmanade föreläsarna lärarna till att eleverna skulle skriva om föreläsningen och skicka de till organisationen. Alltså så är alla brev som inkommit inte direkt helt frivilliga utan fram”tvingade”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *