Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle och sanningen, del 5011

Sprid gärna texten vidare genom att dela på din Facebook-sida mm!
- -

Jag har skrivit tidigare om RNS förhållande till sanningen, särskilt vad det gäller cannabis. Snart är det dags för RNS-eventet WFAD (World Federation Against Drugs, koppling finns dock även till IOGT även om RNS har ledartröjan) med kunglig glans, glans är det dock inte över nyhetsrapporteringen på WFADs hemsida. Och man får anta att kvaliteten på det som kommer att diskuteras på WFAD kommer att hålla samma nivå. Just nu ligger denna nyhet på hemsidan:

67Det handlar om en nyhet om ett för tungt lastat plan som kraschat i New Zealand och dödat nio personer, samt att två av ”personalen” hade använt cannabis. Syftet är självfallet att misskreditera cannabis/antyda att cannabis hade med olyckan att göra. Varför skulle man annars rapportera om en olycka där cannabis figurerar…

Men om man nu går till haverikommissionens rapport  (PDF via denna sida, sid 7, punkt 3.4.11) ser man att piloten hade inga kemiska substanser i sig:

Toxicology results for the pilot were unremarkable and identified no substances that would have affected his judgement or ability to control the aeroplane.”

En av fallskärmshopparinstruktörerna som var med på planet hade THC i blodet motsvarande en joint inom 3 timmar före olyckan, den andre hade omätbara halter av THC i blodet. Fast instruktörerna framför ju inte flygplanet och lastar det inte heller, det gör en pilot (det är därför man kallar piloten för pilot, fallskärmshopparinstruktörer hoppar fallskärm, vilket kan vara en nyhet för WFAD-personalen).

Så, cannabis hade inget med olyckan att göra. Två av passagerarna, de som skulle hjälpa andra passagerare att hoppa fallskärm, hade rökt cannabis någon gång. Det har förmodligen många passagerare på plan som störtat gjort tidigare, frågan är varför det är relevant att nämna för RNS/WFAD på deras nyhetssida, om det inte handlar om att misskreditera cannabis och cannabisanvändare… Då kan uppenbarligen RNS/WFAD dra växlar på vad som helst, men särskilt sunt förhållningssätt till verkligheten är det inte.

Gillar du det du läst? Hjälp mig gärna genom att Swisha en liten summa till +46(0)723017517

och

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *