Ny rapport om ökat missbruk

Nu kommer ännu en rapport från ett län, denna gång Jämtland. Sveriges Radio rapporterar att enligt polisen i Jämtland så har

  • drogbrotten har blivit vardag i länet
  • 5000 narkotikabrott konstaterats de senaste 6 åren
  • människor generellt blivit mer drogliberala
  • många unga lättare att få tag på narkotika än alkohol

Och så har vi politiker som hävdar att vår narkotikapolitik är framgångsrik! Samhället, de förebyggande insatserna och de vårdande insatserna och de ”strukturella insatserna”, har som jag hävdat sedan jag började blogga om området 2006, genom att arbeta utan reell kompetens och utan intresse lagt grunden för en utveckling som kommer att leda till fortsatt uppgång i statistiken för den problematiska droganvändningen.

Det hjälper inte hur många gånger minister Maria Larsson står och hävdar att vår svenska narkotikapolitik är framgångsrik och ett föredöme, det är den inte, den är en kejsare som är naken i ett krackelerande korthus. Och det hjälper inte att ropa på hårdare tag, mer repressivitet som vissa opinionsbildare (polisen, RNS osv), det är de fakto en del av problematiken som gör att utvecklingen skenar.

Och jag måste säga att jag tycker att det är oerhört bra att missbruksproblematiken ökar. Så: bravo Maria Larsson, bravo politiker, bravo polisen, bravo våra socialsekreterare och bravo våra behandlare!

Och jag har ingen förhoppning om att ”de styrande” kommer att ta till sig ovanstående heller, de litar ju på intresseorganisationsstyrda CAN som varje år genomför frågor i klassrummen bland niondeklassare och så tror man att den metoden ger en sann bild av verkligheten. Haha.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “Ny rapport om ökat missbruk”

  1. Alltså börjar vi närma oss och få samma situation som USA har? Det är lite trist, en baksida med att leva i ett samhälle som har en ohumanistisk syn på droger, beroende och missbruk är att beroende och missbrukande människor mer än ofta får finna sig i att leva ett mycket ovärdigt, tragiskt och sorgligt liv. Att vi faktiskt har kapacitet och möjlghet att behandla alla människor lika och ge dom de bästa förutsättningarna de förtjänar gör inte saken mindre beklaglig…Bra sagt det där om din titel, att det finns en anledning att du inte valde ”Jävla alkoholist och narkoman”, utan istället ”Alkoholist och jävla narkoman. Det sammanfattar precis det jag menar om grundsynen på människor, usch!

    1. Mmm, utvecklingen ser inte bra ut alls. Både kring missbruksnivåer och människovärdet. Etablissemanget verkar lite oroat för det första, förstår inte det andra och anstränger sig för att göra fel kring det första. Störigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *