Centern: Eh uh uhm inrätta LVU

Två politiker från Centern går idag ut på Svenska Dagbladets Brännpunkt och föreslår att unga personer som begår brott och övrigt normavvikande ska kunna behandlas mot sin vilja. Förutom en lag om vård av unga vill Centern ha kanelbullsbak under samtalet. Ja, det ligger på den nivån.

Centern tror också att detta med ungdomsbrottslighet enbart handlar om den unges intrapsykiska verklighet, dessa politiker saknar förståelse för vilken betydelse de sociala villkoren har och hur samhället (läs politikerna) sviker och skapar förutsättningarna för denna ungdomsbrottslighet, där priset och konsekvenserna främst får betalas av ungdomarna i första hand och deras brottsoffer i andra hand. Det är problematiskt att vi inte har politiker inom det sociala området som har kompetensen att se helheten. Och det är ännu mer problematiskt att vi har politiker som är såväl kommunalråd som ledamöter i polisstyrelsen som inte känner till att den lag som de föreslår har funnits sedan 1990. Häpp.

Mitt förslag: Skaffa bättre politiker. Börja se missbruks- och kriminalitetsproblemen i ett vidare och mer vetenskapligt förankrat sammanhang där individerna inte enbart är biologiska varelser. Det är hög tid för det nu.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *