Whitney Houston och Örebro-M

Att Whitney Houston är död, och att det förmodligen finns en koppling till hennes drogmissbruk har inte undgått någon idag. Det är som alltid vid förtida död oerhört tragiskt, och vi är många som har speciella minnen till Whitneys låtar. Så tråkigt.

Jag läste en blogg om detta från Örebromoderaternas toppnamn Kent Persson. Han kopplar dödsfallet till narkotikapolitik och skriver bland annat:

Det finns mer att göra för att stoppa narkotikans brutalitet. Varje dag kan vi göra mer. Det förebyggande arbetet behöver stärkas. Mer insatser behöver göras för att hjälpa dem som fastnat i drogernas kättingar.

Det är intressant. Kent Persson är en av dem som står bakom Örebros narkotikapolitik, en politik som under år har kantats av nedskärningar och märkliga politiska bortprioriteringar, som jag skriver om i denna utförliga granskning. Läs särskilt avsnittet om den strategiska planen som togs fram när Örebro-M styrde Örebro. Och ett par gånger har jag efterfrågat en kommentar kring granskningen av olika örebropolitiker, men tystnaden är total. Kanske är det så nu att Kent Persson börjat intressera sig för denna del av socialpolitiken och nu kommer att kommentera det jag kritiserar Örebro kommun för. Det ska bli spännande att se hur han kommer att fortsätta skrivandet om detta, såvida inte intresset enbart låg i att dra länktrafik från olika tidningar till en bloggpost om Whitney.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *