Kvalitetsjournalistik om nätdroger. Igen.

Så har då ännu en kvalitetsjournalist skrivit om en nätdrog. Journalisten vid Dagens Nyheter tror att drogen heter Roflcoptr, eller ”Rofl-coptr”. Det gör den inte, den heter Methoxetamine.

Journalisten tror att den är en klubbdrog utifrån att ett par engelska musiktidningar har skrivit om den, det är den inte, det är inte en ”uppåtdrog” som ”klubbdroger” vanligtvis är, utan den är en hallucinogen (Ketaminliknande). Journalisten tror att den är ny (senaste månaderna), det är den inte, jag skrev ett faktainlägg om den på Drogkompetens för över ett år sedan. Journalisten tror att man bajsar på sig av den, det gör man inte (även om det säkerligen hänt för några få som tagit drogen).

Men varför ska vi hålla oss till fakta när vi skriver eller pratar om droger? Det är ju ingen intresserad av.

Att drogen sedan kallat för roflcoptr som varumärke av någon av alla dessa nätshopar är en helt annan sak.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “Kvalitetsjournalistik om nätdroger. Igen.”

    1. Mmm, det var ju kreativt. Tjejen på kyrkan har ju rätt i att det är jätteproblem, men det vore kanske bättre om de ställde sig utanför kommunhuset och protesterade mot politikerna. Vem vet, det kanske kan bli en sjungande revolution som till slut samlas utanför riksdagshuset och sjunger så att politikerna där inne får ont i huvudet och måste ta tag i frågorna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *