Varför så förvånat om nätdroger?

”Snabbare och skarpare verktyg” skulle det bli, enligt minister Maria Larsson, när den nya lagen mot nätdroger skulle införas. Och så idag skriver SvD om hur nätdroger ”fortsätter strömma in”.

När jag skrev boken om nätdroger (finns att köpa i bokhandeln, t ex Adlibris, länkar på högersidan) skrev jag just om att lagen är rätt tandlös eftersom användare mycket enkelt kan handla hos någon av de hundratals webshoppar som finns på nätet. Och få tror att tullen någonsin kommer att kunna granska varje enskilt brev som kommer från utlandet. Så att nätdroger strömmar in och att man aldrig kan lagstifta mot droger för att lösa ett drogproblem, det borde ju inte förvåna någon…


Det tragiska med lagen var att den starkt bidrog till en känsla av förnöjsamhet, att ”nu gör vi något åt drogproblemet”, det var viktigt för ett drygt år sedan för Maria Larsson som länge kritiserats för att vara en passiv minister som inte åstadkommer mycket. Så tråkigt att det nu visar sig att det var inte mycket hon åstadkom med denna lag heller. Och Missbruksutredningen håller sakta men säkert bli en rätt stor flopp den också. Så i takt med att KD eroderar satsar deras minister Maria Larsson på att gå till historien som en av alla de där odugliga ministrarna som inte gjort så mycket, möjligtvis mest skada.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “Varför så förvånat om nätdroger?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *