Nätdroger – senaste från EU

Jag skrev i förra veckan om IOGTs tidning Accent som tillsammans med CAN-profilen Nicklas Kartengren gick ut och meddelade att nätdroger fick för mycket uppmärksamhet (!). Det håller inte EU med om och igår presenterades en rapport från EU med senaste nytt om utvecklingen under 2011.

Det som är lite underhållande är att Kartengren i Accentintervjun lovordade den svenska lagen som nästan lyckats få bort svenska webshopar som säljer nätdroger (obs bara nästan….). Ställt i perspektiv mot att internet (www och @) inte har några landsgränser utan en svensk kan surfa in på en engelsk sida och beställa nätdrogerna där så är ju uttalandet lite småkomiskt, särskilt när man ser utvecklingen under 2011 vad det gäller antalet sajter som EU känner till. Så här ser utvecklingen ut under första halvåret 2011:

Till skillnad från IOGT och CAN tycker jag att den utvecklingen är allvarlig och alarmerande.webshopsantalhalvar11

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *