Det är straffet KD vill ha!

Den intressant och på flera sätt problematiska lagen som infördes den 1 april betraktar alla substanser som narkotika tills annat bevisats. Detta möjliggör för tull och polis att omhänderta och förstöra alla substanser de hittar som de misstänker är narkotika och misstänker ev kommer att kunna betraktas som narkotika i en framtid. Jag är kritisk mot den lagen eftersom den dels har en inbyggd rättsosäkerhet och dels ger en ”falsk trygghet” av att något görs åt problemet (sedan kan jag tycka att det är lite dumt att göra området mer ”svåröverblickbart” eftersom konsumtionsmönstren var enklare när det främst var svenska nätshopar som användes i stället för alternativen som nu används).


KD har en riksdagsman från Örebro som enligt Accent är kritisk mot lagen utifrån ett helt annan aspekt. Han är upprörd, så han har skrivit en motion! Anledningen är:

”Men det går ju inte lagföra de som handlar och använder dessa preparat innan klassningsbeslut trätt i kraft”

Så det var det som var problemet. Det var DET som var syftet med KDs politik. Straffet! Den enskilde människan som är så dum att denne använder droger måste ju STRAFFAS. Först då blir KD-politikerna nöjda… Narkotikalagstiftningen handlar alltså enligt KD inte alls om att skydda människor från att förstöra sina liv, den är till för att hämnas på de som hamnat på en annan bana än den av KD uppskattade. Repressivitet!

Då återstår bara frågan, varför är det så viktigt för KD att aga och straffa? Vilken evidens har minister Maria Larssons kollega och partikamrat för det?

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *