Nätdroger igen

Drugnews skriver om ännu en internationell rapport som beskriver hur nätdrogerna ökar internationellt. Detta samtidigt som Maria Larsson (KD), Barn och äldreminister, infört en lag i Sverige som drivit användare bort från svenska nätshopar till internationella nätshopar. De substanser som tidigare tagit bort från de svenska nätshoparna finns nu tillgängliga för användarna i de internationella nätshoparna. Och därmed tror svenskt etablissemang att man löst problemet. Men ikke.

Användningen ökar internationellt, samtidigt som svenska aktörer i behandling och myndigheter ignorerar problematiken och inte ens bryr sig om att skaffa kunskap. Denna utveckling är ivrigt påhejad av CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning som hävdar att nätdroger inte är ett problem i Sverige. Från alla håll odlas myten att allt är bra i Sverige, verkligheten är en annan…

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “Nätdroger igen”

    1. Ja, det är lite av den kritik jag har mot ”etablissemangets” hantering. Tidigare såldes nätdroger mest på svenska nätshopar, nu utländska och förmodligen allt mer via ”vanliga kanaler”. För ett resonemang kring det i boken, och ju längre tiden går desto mer verkar jag ha fått rätt i det jag skrev i boken. Lagen hade inte gått igenom när jag skrev boken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *