Sommartorka om nätdroger och badsalt

Det är sommartorka i tidningarna. Det märks. Idag skriver Aftonbladet om en ny drog i USA, en s k nätdrog som kallas ”Bath salt” i Aftonbladet (när de inte kallar den skräckdrog på förstasidan). Detta har varit omskrivet i USA under ett antal månader, eller rättare sagt detta har varit omskrivet i USA under några år (!), men skriverierna har ökat den senaste tiden eftersom nätdrogerna vinner allt mer popularitet i USA. Som i så många andra länder.

Särskilt ny är inte drogen ”Bath salt”. Det är inte ens en drog. Det är ett samlingsnamn för ett antal olika varumärken på droger, några räknas upp i Aftonbladets artikel som Aura, Ivory Wave, Loco-Motion och Vanilla Sky. Men visst, ibland på olika nätshoppar kan man beställa ”bath salt”. Det man får oavsett om man beställer produktnamnet Ivory Wave eller ”bath salt” är vanligtvis de centralstimulerande drogerna MDPV och/eller Mefedron. Det är nätdroger som är narkotikaklassade i Sverige sedan ett par år. Inget nytt.

Hur de fick in nätdrogen Spice och Khat i artikeln vet nog bara den förvirrade journalisten på Aftonbladet. Okunnig skulle man kunna sammanfatta artikeln med, och som vanligt kan man rekommendera intresserade eller oroliga föräldrar etc att läsa min bok om ”Nätdroger” i stället. Finns att beställa till höger!

Update: Haha, jag dör av skratt efter att ha hittat källan till Aftonbladets artikel: en artikel i The New York Times som ”journalisten” på Aftonbladet skrivit av. Där framgår också hur den förvirrade ”skribenten” på Aftonbladet fick till det med Spice och Khat. Originalartikeln finns här! Och där skrivs det inte ens att ”Bath salts” innehåller Spice och Khat som Aftonbladet fick till det att de gör… Underhållande!

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *