• magnus.callmyr@gmail.com

Varför så obildat om nätdroger?

Varför så obildat om nätdroger?

Sorry you have no rights to view this entry!

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

5 reaktioner på ”Varför så obildat om nätdroger?

ThomasPublicerat den  12:10 e m - Jun 4, 2011

Ärligt, vad tror du det beror på att svenska organisationer, myndigheter osv är så dåligt uppdaterade och vägrar ta del av de senaste 20 årens rapporter, forskning och vetenskap? Även om maskineriet i ”kampen mot narkotika” omsätter stora summor och sysselsätter många människor i Sverige, så har vi ändå inte samma ”symbios” i ”the war on drugs” som exempelvis USA.

En stor del USA ekonomi är ju fastbunden i narkotikabuisiness. DEA, CIA m fl är ju väldigt beroende av pengar av staten för att bekämpa narkotika, för att så att säga gå runt. Fängelseindustrin i USA vill ju absolut inte förlora sina ”kunder”. Alltså ”non violent criminals”, småskaliga langare och narkotikaanvändare.

Det förhållandet har vi inte i Sverige. Det verkar som att svensk kampen mot narkotika drivs av ideal, moral, tyckande och tänkande. Våra argument att strida mot drogerna har ju ingen förankring i vetenskap och forskning. Visst, ”vi måste skydda barn och ungdomar mot knarkets skadeverkning”, men det är väl ändå frågan mest om att spela på samvete och ideal?

Varför är svenskar så oemottagliga mot fakta och vetenskap?

Kokain har mindre eller lika stor beroendepotential som alkohol, men mindre fysiska och psykiska skadeverkningar, oavsett vad den svenska ”forskningen” säger. Man blir ju inte automatiskt kriminell för att man berusar sig på kokain. Utifrån det resonemanget skulle ju fängelserna vara överfulla av alkoholanvändare och nikotinister också. Svenskar verkar ju fortfarande tro, att om någon använder heroin så blir man automatiskt kriminell.

Vad många missar, är den illegala användningen av opioider hos sjukvårdspersonal. Läkare, sjuksköterskor och övrig personal som fungerar länge och väl, i många många år, i både arbetsliv och privatliv på starka opioider. Dom skadar ingen, missköter sig inte osv.

Problemen uppstår ”när dom åker dit”, och tillgången till drogen stryps.

Varför är det ok att berusa sig på alkohol, använda snus och cigaretter, men inte att ta några öl/drinkar och dra några linor kokain? Varför är det inte ok att röka en joint, eller lite opium, men supa skallen i bitar, helg efter helg, år efter år? Om man hellre använder heroin för att slappna av, visst man blir känslomässigt avstängd kanske, men människor som dricker lite för mycket har bara en sak i huvudet också, nästa fylla, vad är problemet?

Visst, jag fattar att detta är kontroversiella åsikter, men opiumbönderna som förser oss med heroin, klarar ju trots allt av att sköta detta jordbruk, familj, sociala kontakter och ändå vara påverkade av opium hela dagarna?! Enligt svensk syn kan detta inte fungera, det är helt omöjligt. Man kan inte använda en illegal drog och samtidigt fungera.

Senaste nytt om drogtrenderna enligt FN | Magnus Callmyrs hemsidaPublicerat den  12:19 e m - Jun 24, 2011

[…] och felinformerar och hävdar att det inte är något problem i Sverige, som jag skrivit om här och här. Men kanske lever de i föreställningen att Sverige är en utopi på jorden, hela […]

Intressant om nätdroger med Skövdeaccent | Magnus Callmyr – om missbruk och beroendePublicerat den  4:35 e m - Mar 18, 2012

[…] finns ju en del tveksamheter kring själva utformningen av enkäten som jag skrivit om tidigare här) och om de genomförs på samma rättsosäkra/integritetskränkande sätt med som illustreras av […]

JossanPublicerat den  3:52 f m - Aug 27, 2015

Precis, och jag tycker många gånger att alkohol är värre än många droger just eftersom det är lagligt och så socialt accepterat och alla skador det orsakar. Fan kolla bara när jag söp mycket i skolan, varje helg, och gjorde sååå dumma saker som jag inte ens mindes (som att ta stryptag på en vän och trycka upp henne mot väggen – man blir stark på alkohol och adrenalin o hade vi inte varit fler kunde det slutat riktigt illa. Nu kom hon bara inte till skolan och hade väldigt ont…. Usch mår fortfarande dåligt av det) medan de droger jag provat enbart gjorde att ångest försvann, man blev mysig i kroppen eller var vaken en natt extra och njöt av sex istället för att göra dumma saker eller göra illa mig, som när jag var full och trillade och var tvungen att sy flera stygn i benet.. Skulle aldrig hänt om jag istället valde att flumma hemma på benzo. Säger inte att droger borde vara lagligt utan mer att alkohol borde vara olagligt, min åsikt! Men så kommer det väl aldrig att bli? Inte ens när man har dokumenterad skadlighet som dilerium bla. Medan heroin inte har några direkta dokumenterade dödliga eller farliga bieffekter förutom överdoser ( som även finns vid alkoholförgiftning men det är väl okej eftersom man oftast magpumpas och sen är det lite svårare att få än att ta en överdos heroin som ändå är ganska enkelt i jämförelse? Men där finns naloxonet som motgift men då handlar det oftast om tid, överdoser sker så lätt och snabbt.. Är det därför samhället ser ut såhär? För att folk inte hinner till sjukhus vid överdoser men vid alkoholförgiftning? Eller varför ser det ut såhär?

    adminPublicerat den  8:29 f m - Aug 27, 2015

    Jag tror att tid och sociala faktorer spelar roll. Precis som psykologiska effekter, det finns flera exempel på att individer avlidit för att de som varit nära har avvaktat/avstått från att ringa 112 för att med ambulansen kommer alltid polisen vid överdoslarm. Därför ska man aldrig i de sammanhangen säga något om droger utan försöka undvika det i larmsamtalet.

Lämna ett meddelande