MinisterMaria och poppers

Det har småkommenterats lite kring att ”komikerna” (ja de är iaf roliga ibland) Filip och Fredrik tog så kallat Poppers i programmet 90leaks. Poppers, eller amylnitrit (är det tydligen inte i de flesta preparaten längre utan något annat ämne) som det också kallas för den som inte gillar slanget (vilket man kanske inte vill skylta med i alla kretsar då poppers har en kraftig ”bögstämpel”), har funnits på drogmarknaden i många år och levt en mycket undanskymd tillvaro. Kanske leder Filip och Fredriks inslag till att populariteten ökar.

Detta gillade inte den för narkotikaområdet ansvariga ministern Maria Larsson så hon bestämde sig för att twittra om det:

104

Och det fick mig att hajja till. Inte för att hon har synpunkter på FoF (det har jag också och komme att återkomma till det senare i veckan), utan för att hon gör ett av hennes sällsynta uttalanden som har med missbruk och narkotika att göra. Hon brukar sällan engagera sig, hon förefaller vara rätt ointresserad. Vilket är märkligt för en minister med ansvar för området. Men men.

Sedan kanske det är lite märkligt att Maria Larsson väljer att göra ett utspel just utifrån poppers. Och det är lite märkligt att hon kallar poppers för partydrog, visst, preparatet har förekommit i partysammanhang. Men det är allra mest vanligast i sexsammanhang och då särskilt bland homo- och bisexuella män som har sex med män. Vanligaste sättet att komma över ämnet är att köpa det utomlands i sexshoppar, alt på nätet.

Effekten är mycket överskattad, särskilt mycket ”party” är den inte, då finns det mycket bättre preparat som inte ger snabb huvudvärk för många… Ämnet har två effekter, dels lite muskelavslappnande (tänk bra vid t ex analsex) och dels lite känsla av upprymdhet (kortvarig, vanligaste användningen är att sniffa ämnet precis före utlösningen, vilket förhöjer tillfredsställelsekänslan). Ämnet vidgar blodkärlen (genom slappna av musklerna runt blodkärlen), det ökar blodgenomströmning etc. Och som resultat kommer ökad känsla, men också ofta problem med huvudvärk efteråt. Ingen vidare partydrog direkt, utan mer sexdrog i så fall (det kan ju iofs vara samma sak för ministern, jag vet ingenting om hennes sexliv).

Det är däremot märkligt att minister Maria Larsson väljer att göra ett av sina sällsynta missbruksutspel i denna fråga. Hon förvånar. Ständigt.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “MinisterMaria och poppers”

  1. Förvånar? Knappast. Att hon verkar ointresserad av narkotikapolitiken beror nog på att hon är inkompetent och har därmed inte så mycket att säga. De enda gångerna hon uttalar sig i frågan är när hon fördömer något/någon, som i det här fallet.

    Konstigt att Drugnews inte skrev något om detta. =)

    1. Haha, det skulle i så fall kräva att Drugnews var lite mer modernt och hade koll på Marias uttrycksställen, som i detta fall Twitter. Och som du säger, det är vanligt att Maria fördömer och pratar utifrån tyckande och moraliserande, det är ju den enkla vägen. Trist men det verkar vara den typen av politik som bedrivs från Socialdepartementet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *