Drugnews bristande saklighet

Rubriken skulle kanske ha varit Drugnews bristande heder, Drugnews är särskilt bra på att föra ut de båda finansiärernas röster, direkt eller indirekt, RNS och IOGT. Det är samma opartiskhet, samma moraliserande, samma vinklande och samma föriganden, och samma inställsamhet för makten i stället för granskning av dito. En journalist hade skämts ögonen ur sig för att producera det Drugnews producerar. I linje med demoniseringen var Drugnews inte sena att skriva ett stort antal artiklar om Patrik Sjöberg hade gripits för narkotikapåverkan och/eller innehav. Drugnews deltog gärna i drevet som smutskastade Patrik SJöberg.

Och visst, någon bra idrottsförebild var han inte. Men det handlade inte om det, Drugnews vill inte och kan inte förstå missbruk och missbrukaren, agendan är precis som finansiärerna att smutskasta och moralisera och driva den olyckliga tesen om att människor väljer eller inte väljer spriten eller narkotikan. Detta enbart utifrån att de egna präktiga medlemmarna inte haft samma livsvillkor som allt för ofta ligger bakom de psykologiska behoven att missbruka (apropå dagens artikel om RNS, Drugnews finansiär, och synen på missbruk där). När det nu kommer fram en del, obs en del, av det som drivit Patrik Sjöberg till bland annat behovet att förändra sinnesstämningen med hjälp av kokain skriver Drugnews  i n g e n t i n g  om det. Det skulle ju ge demonerna en mänsklig bild och dessutom vara inlägg i strid med den moraliserande förklaringsmodell husbönderna RNS och IOGT vill driva.

Hade Drugnews varit intresserat av att ge en saklig bild av missbruk, hade de även skrivit när bakomliggande orsaker kommer upp i ljuset. Nu är ju tyvärr Drugnews vare sig intresserade av att vara hederliga eller sakliga så därför skrivs ingenting. Så gör man i IOGT och RNS.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *