Senaste om sprututbyte

I morgon kommer missbruksutredningen med sin utredning och sina förslag till regeringen. Det lär innehålla en del om sprututbyte. Och det lär få moralisterna i RNS och IOGT samt människohatarna i Moderaterna att gå i taket.

De har kanske inte läst förra torsdagens pressrelease från forskningsorganet CHUM i Montreal som studerat effekterna av sprututbytet i Montreal under 16 år.

Det som pressreleasen handlar om är även precis nyligen presenterat i en vetenskaplig studie här. Slutsatserna är att det är inte tillräckligt med ett sprututbyte MEN det innebär ändå fem gånger lägre sannolikhet att få HIV för en sprutnarkoman som om det inte fanns. Samhället måste göra mer, men inte desto mindre – 5 gånger lägre risk!

Så, då är frågan, varför vill Moderater, IOGT-are och RNS-are att narkomaner ska ha fem gånger högre risk i Sverige än i Montreal att avlida till följd av AIDS? Är det något som man får lära sig i grundkursen som ny medlem i dessa organisationer, ”Hur man hatar människor?”

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *