Pusselbit eller inte

Medicinen har lett upphov till många droger som missbrukas och skapar elände. Det finns också en del forskning om beroende som bedrivs av medicinare. IOGTs tidning Accent skriver nu om en ny pusselbit i att förstå beroende har hittats. Det handlar om forskare som med råttstudier hittat ett protein som ger kokainberoende och att om man blockar upptagningen av detta protein så minskar intresset. IOGT intervjuar en forskare vid Lkpg universitet om detta vilken säger till IOGT:

”På sikt kan förståelsen för hur beroenden fungerar även leda till nya läkemedel mot beroenden, enligt David Engblom”

Och ingenstans skriver IOGT om att detta enbart handlar om den biokemiska sidan och exkluderar det väsentliga psykologiska perspektivet på beroende. Å andra sidan har ju IOGT särskilt under våren och försommaren uppreptat visat att de inte förstår beroende.

Fast det kanske bara är jag som inte vet och förstår att råttornas psyke är samma som människans. Eller så var nyheten inte den intressanta pusselbit som IOGT framställer det som.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *