• magnus.callmyr@gmail.com

Moderaternas forskningsmanipulation

Moderaternas forskningsmanipulationHEMSIDAN UNDER OMBYGGNAD (inkl städning bland gamla inlägg)


Det är något konstigt med Moderaterna och Filippa Reinfeldt, de verkar präglas av ett stort kunskapsförakt. Så till den grad att de medvetet manipulerar forskning. Och igår stoppade ju Filippa sprututbytet i Stockholm (SvD) genom att ställa ett antal frågor vilka alla kunde ha ställts under den tid som förslaget har vandrat genom byråkratin, sprututbyte i Stockholm är ju ingen ny fråga, med andra ord ett politiskt fulspel för att vinna tid/skapa debatt.

Och det försöker man med, idag lägger Moderaterna och Filippa på ”hennes” blogg ut ännu en feltolkad för att inte säga förvanskad forskning mot sprututbytet, som förefaller vara kritisk. Filippa länkar till en artikel i SvD som handlar om en socionoms forskning kring sprututbytet i Malmö. Slutsatsen av forskarens resultat är att sprututbytesprogrammet i Malmö inte täcker hela behovet för en stor grupp av besökarna. Slutsatsen är också att det inte finns något tydligt stöd för att hiv/minskar minskar. Och slutsatsen är också att programmet inte ökar antalet missbrukare. I stort sett i linje med den internationella forskningen, även om internationell forskning ser aningen större betydelse för infektionsreventionen med programen. Något stöd för SvDs negativa rubrik som jag måste anta att Moderaterna vill lyfta fram genom den ensidiga länkningen till en kritisk tidningsartikel finns inte i forskningen, åtminstone inte så som forskaren själv har sammanfattat den…

Så, det är nog dags för Moderaterna att sluta fabricera negativ forskning för sprututbytesprogrammet och börja läsa forskning (och inte tidningsartiklar om den), gärna lite av den internationella forskningen. En del länkar finns i denna blogg om man söker på sprututbyte…

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

0 reaktioner på ”Moderaternas forskningsmanipulation

Moderaternas narkotikapolitik bygger på okunskap och fördomar |Publicerat den  6:24 e m - Mar 6, 2013

[…] är ju inte direkt första gången som jag skriver om Moderaterna och deras positioner i svensk narkotikapolitik. Det skulle kunna vara väldigt enkelt att skriva […]

Lämna ett meddelande