• magnus.callmyr@gmail.com

Cyniska politiker

Cyniska politiker

Jag har länge haft mycket synpunkter på den bristfälliga missbrukarvården. Att räkna upp alla är svårt. Men en av dem är att politiker inte ger den vård som behövs för missbrukare utifrån ekonomiska skäl. Politiker sparar medvetet in på den vård som skulle kunna rädda liv och inte bara det, utan förändra livskvaliteten för en massa missbrukare och deras omgivning.

Vill man spetsa till det, vilket inte är att tänja på sanningen, så pågår ett medvetet massmord på missbrukare, sanktionerat av politiker. Jag är helt övertygad om att med mer vård skulle en hel del av de ca 3 000 individer som avlider av missbruk varje år i Sverige kunna räddas.

Men politiker väljer att lägga pengar på annat. En missbrukares liv är inte så viktigt. Inte heller de anhörigas livssituation.

Många gånger när jag hävdat dessa faktum har jag fått mothugg om att det inte stämmer. Nu visar Statens Institutionsstyrelse, den myndighet som har hand om vården av de allt för få missbrukare som identifieras som de som ligger närmast att avlida, att det visst är så missbrukarvården fungerade. De erbjöd 15 kommuner subventionerad vårdkostnader, och det ledde till att kommunerna ansåg att behovet av denna vård genast ökade med 50% (SiS).

Det är som SiS skriver:

Ekonomin verkar alltså spelar en avgörande roll för vilka insatser som riktas till barn och ungdomar som lever i kriminalitet och missbruk.

Är det verkligen det samhället vi vill leva i? Är de politiker som beslutar om socialpolitiken på detta sätt verkligen de politiker vi vill ha?

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

Lämna ett meddelande