• magnus.callmyr@gmail.com

Politikerfördomar

Politikerfördomar

Jag har ofta påtalat att det bland politiker finns en attityd till de med sociala problem som allt för ofta förvärrar problematiken, för att inte säga i vissa fall leder till att personer som skulle kunna ha fått hjälp avlider i onödan i förtid. Ett exempel på dessa politiker är nog Socialdemokraternas Johanna Graf.

Igår bloggade Graf om att hon åkte till Eskilstuna när hon skulle till Katrineholm och under den otroliga resan lyssnade hon på ett samtal som Graf i bloggen beskriver så här:

”Och hela tiden uppsnappar jag de mest sjuka, jävla samtal från mina medresenärer. Två killar, en stor, klumpig nörd och en liten kepsligist med begynnande mustasch. :
Kepsiligisten: – Han hade piller till salu också, som typ tar bort haschet. Du pissar grönt efter ett dygn alltså.
Nörden: – Höh? (Vi kan utelämna hans roll, för den är begränsad till att vara publik)
Kepsiligisten: Ja, men va fan, ha råd att köpa pillar för pengarna, de behövs ju till haschet. Nej, nu måste vi gå, jag måste hinna röka också.”

Graf sitter alltså på ett tåg eller en buss och hör en narkotikamissbrukare prata om problem som missbruket medför. Att kalla det för ett sjukt samtal är inte bara att visa på att man inte förstår missbrukets misär och omständigheter, det är också onödigt nedsättande omdöme. Sedan verkar Graf förutsätta att killen som oroar sig för att behöva lämna urinprov är ligist, bara det ordvalet visar ju att Graf menar att bara det faktum att killen missbrukar och bär keps automatiskt gör honom till ”ligist”. Uppenbarligen har Graf fördomar.

Och allt för ofta är det politiker med fördomar som beslutar om vilken hjälp dessa ”ligister” ska få, eller vilken rätt de har till att omfattas av samhällets lagar som alla andra medborgare. Det är inte så konstigt med attityder enligt ovanstående att politiker i ovanstående fall allt för ofta inte drar sig för att besluta till missbrukares nackdel. Grafs attityder är bara ett exempel på politikers elitism som drabbar ”verklighetens folk”. Det är bara lite märkligt att mina fördomar är att dessa attityder inte borde finnas bland Socialdemokraterna, men samtidigt är min erfarenhet att det är kanske vanligare att märkliga attityder finns just bland Socialdemokraterna.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

0 reaktioner på ”Politikerfördomar

exkriminellPublicerat den  3:29 e m - Okt 14, 2009

Ja, fy fan, de e så man kan baxna. Hon en offentlig person o dessutom politiker, borde hålla sig för god för ge uttryck åt sina fördomar. Men hon ville väl ”glänsa” på sin blogg kan jag tro?
Keep up the good work!

Lämna ett meddelande