• magnus.callmyr@gmail.com

Alkoholmedier

AlkoholmedierHEMSIDAN UNDER OMBYGGNAD (inkl städning bland gamla inlägg)


Det är rätt intressant. Titt som tätt dyker det upp mer eller mindre stort uppslagna artiklar i de stora tidningarna, främst Aftonbladet, Expressen, DN och SvD, kring hur hälsosamt det är med ett par glas vin om dagen etc. Ofta är det vetenskapligt svaga studier, små urval, korta studier, inga kontrollgrupper, undersökningar betalda av producentintressen etc. Ändå skrivs det om dem.

Nu har en stor studie av 5 772 män (obs!) som följts under hela 35 år publicerats. Resultatet är att redan vid 8 små glas vin i veckan eller 2 liter öl i veckan löper man större risk för sjukhusvård, och längre sjukhusvistelser, än en kontrollgrupp som inte dricker.

Studien visade också att problemen blev värre ju mer man drack. Det är en tydlig bild av alkoholskadorna. Om detta skriver DN, SvD, AB, Expr (vad jag kan se) ingenting idag. Antingen är det inte intressant, eller så kanske det motverkar alkoholannonsering, vad vet jag. Men det kanske kommer i morgon. Tv4 har iaf skrivt om det.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

5 reaktioner på ”Alkoholmedier

IsprinsessanPublicerat den  6:56 e m - Jul 3, 2009

Och likadant var det med CAN:s rapport om ungdomars drogvanor. De flesta tidningar skrev stort om att alkoholdrickandet minskar bland ungdomar. Vad ingen nämnde var att narkotikaanvändandet för första gången på nio år ökat…

Ett klokt KD om alkoholPublicerat den  12:27 e m - Jul 6, 2009

[…] genom en mycket stor forskningsstudie som följt nära 6000 män under 35 år, som jag skrev om häromdagen. Därför ligger det i samhällets intresse att minska alkoholkonsumtionen. Tyvärr har trenden i […]

Alkohol och en cl genusPublicerat den  10:25 f m - Jul 8, 2009

[…] så tydliga kring att den svenska politiken har varit relativt lyckad, särskilt utifrån t ex denna forskning kring alkoholkonsumtion och […]

Lämna ett meddelande