Hanne Kjöller och hjärtinfarkten

Kanske är det inte Wolodarski utan Hanne Kjöller som står bakom DNs människosyn att inte alla människor har lika värde. I en komplettering till deras märkliga ledare från igår intervjuar DN Hanne Kjöller och i inslaget säger hon som argument emot en vårdgaranti:

Att en vårdgaranti riskerar att urholka det självbestämmande som det är viktigt att socialtjänsten ska ha

Det hon menar är alltså att det är viktigt att socialsekreterare får makten att bestämma vilka som ska ha rätt till livräddande åtgärder. Att allas liv är inte värda att rädda har jag förstått är DNs (liberala) politik. Men att hon lägger över det beslutet på socialsekreterare ställer frågan, vilken komptens har socialsekreterarna att besluta om vem livs som går att rädda och vems liv som är meningslöst att försöka rädda. Frågan till DNs Hanne Kjöller blir alltså, anser du att socialsekreterare har den kompetensen och om inte, vad ska göras åt det.

Hanne Kjöller gör åtskillnaden i ålder,

en 40-åring har inte lika goda förhoppningar som en ung missbrukare.

Jag undrar vilken undersökning hon baserar det påståendet på. Är det baserat på fakta eller är det någon fantasi om hur saker och ting är som existerar enbart i Hanne Kjöllers huvud. Fram med belägget att god missbrukarvård fungerar bättre på unga än på äldre. För det kan inte vara så att missbrukarvården baserats på felaktiga föreställningar om vad som är missbruk och felaktig kunskap om vad som är fungerande vård som ligger bakom att 40-åringen åkt in och ut på behandlingshemmen? Men om Hanne Kjöller ska betraktas som det minsta seriös journalist bör hon belägga påståendet att förhoppningarna är godare för en ung än äldre.

Hanne Kjöler påstår också att

kvaliten på vården riskerar att urholkas om man ger mycket behandling till väldigt många.

Detta är intressant. Jag vill veta vad Hanne Kjöller baserar detta på. Vilken undersökning finns som visar att mycket vård urholkar kvaliteten. Gäller det enbart missbrukarvård eller gäller det all vård, och om det enbart gäller missbrukarvården, varför Hanne är det i så fall så? Fram med fakta, eller är det bara dina fria fantasier som spökar igen?

Sedan påstår Hanne att

behandla narkomaner är inte det samma som att behandla människor med hjärtinfarkt. Det finns väldigt mycket geschäft i branschen.

Det är en kraftfullt angrepp på behandlingsbranschen. Jag antar att Hanne kommer att hänvisa till någon undersökning om denna geschäft som hon påstår är så utbredd. Fram med även det beviset om du är seriös Hanne!

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “Hanne Kjöller och hjärtinfarkten”

  1. Vad fan bygger hon det där på!? Att hon sedan själv har fått medicinsk behandling i rätt stor grad gör det än mer konstigt. Som sagt: källor? Evidens?
    /P.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *