Svara på det här i stället

KD går idag ut i en debattartikel på Brännpunkt i SvD och ondgör sig över den stora konsumtionsökning av alkohol som EU-medlemskapet och förändrade dryckesvanor i Sverige fört med sig. Det är bra att KD engagerar sig i frågan. Särskilt som KD-ordföranden Göran Hägglund är socialminister och vice ordföranden Maria Larsson är folkhälsominister. Med andra ord är det särskilt Maria Larsson som ansvarar för missbruksfrågorna i regeringen.

Maria Larsson var även med på den där konferensen i Örebro som jag skrivit om, det hade varit intressant, om inte de myndigheter som låg bakom konferensen så effektivt hade uteslutit studenter och fd missbrukare från deltagande, att ha lyssnat på henne. Nu gick inte det. Men men, nu skriver hon iaf denna debattartikel som inleds med något som kan verka som omsorg om de som drabbas. KD-politikerna skriver:

Miljontals människor i Sverige är berörda av alkoholproblem. De som dricker skadar sig själva. Makar, barn och andra anhöriga i familjen lider.

Så långt allt väl. Men som sagt var. Maria Larsson är ansvarig minister. Mina intryck av konferensen var tydliga, de förstärker de intryck som getts av t ex denna debatt tidigare i denna blogg, det pågår en stor nedrustning av missbrukarvården i Sverige. Och KD är ytterst ansvariga för detta, tillsammans med alliansens övriga partier.

Om nu människor lider och skadar sig så mycket som KD menar, och ger intrycket av att bry sig om – Varför leder du då nedrustningen av missbrukarvården Maria Larsson? Vilken människosyn ligger bakom KDs politik att nedrusta missbrukarvården? För oavsett vilka vackra ord ni kommer med, det är ett faktum att konsekvensen av alliansens politik är en kraftig nedrustning av missbrukarvården. Min fetstilta fråga skulle jag gärna vilja ha svar på, och gärna den andra också!

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “Svara på det här i stället”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *