• magnus.callmyr@gmail.com

Hur många ska dö?

Hur många ska dö?

Regeringens infrastrukturminister Åsa Torstensson gick tydligen ut i Sveriges Radio igår och uttalade sig om målet att halvera dödsfallen i trafiken till år 2020. De ska ner till 220. Och som långsiktigt mål finns en noll-vision. Det är ju bra. Men för medelsvensson borde det ju vara mer intressant att höra regeringens mål om hur många som ska dö av missbruk.

Idag dör det några tusen per år i missbruk/missbruksrelaterat, så sannolikheten för medelsvensson att deras dotter dör i missbruk är ju större än att hon dör i en bilolycka.

Folkhälsominister Maria Larsson kanske har uttalat sig om vilket mål regeringen har. Men på regeringens hemsida står det inte mycket. Vare sig om hur många dödsfall man tycker är ok för narkotika– eller alkohol-missbruk. Så frågeställningen är ju rätt intressant, hur många dödsfall i missbruk tycker regeringen är lagom och hur mycket insatser är de beredda att satsa? Om någon hittar ett svar från kristdemokraternas Maria Larsson så får ni gärna lägga in en länk i kommentarerna.

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

Lämna ett meddelande