Alliansbesparingar inom beroendeområdet

Missbrukarvården har under lång tid varit utsatt för plågsamma politikerförsök och nedskärningar. Därför är det skönt att läsa att det åtminstone finns en kompetent socialpolitiker, socialdemokraten Abdo Goriya i Stockholm som motsätter sig de kommande besparingarna på Maria Ungdoms verksamhet i Stockholm. Enligt Goriya i DN kommer MU att tvingas skära ned på en socialsekreterare och en psykoterapeut.

Den moderata ordföranden i socialtjänstnämnden, Marie Ljungberg Schött, kallar så klart de minskade anslagen inte för nedskärningar, utan menar att dels så täcker kommunerna i stockholmsområdet upp bra och dels siar hon som en spåkärring att behovet av missbrukarvård kommer att minska framöver.

Eftersom det handlar om behandlingsverksamhet måste Schötts tankar innebära att det finns outnyttjade psykoterapeuter på kommunernas olika öppenvårdsmottagningar, vilket känns helt osannolikt, likväl som att hon anser att vård ges i tillräcklig utsträckning idag likväl som att hon inte verkar ha grund för tron att behovet minskar. Allt för att motivera en lägre budget för missbrukvården. Det är cynisk politik, och Schött kan förflytta sig till skampålen tycker jag.

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “Alliansbesparingar inom beroendeområdet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *