Fakta om sprututbyte

Det är skönt att läsa i DN att S/Ylva Johansson är tydlig kring sprututbytesfrågan. I en debattartikel klargör hon intentionen att införa sprututbytesprogram i Stockholm, något som idag med en dåres envishet blockeras av Folkpartiet med dess Landstingsråd Birgitta Rydberg (SvD). Bra Ylva Johansson och till skampålen med Birgitta Rydberg.

Och nej, ingen börjar injicera för att det finns rena sprutor, och nej, injektionerna ökar inte ens. (Fisher, D. G., Fenaughty, A. M., Cagle, H. H., & Wells, R. S. (2003). Needle exchange and injection drug use frequency: A randomized clinical trial. Journal of Acquired Immune Deficiency Syndrome, 33(2), 199-205)

Om du gillade texten - bidra gärna genom att sprida den!

0 reaktion på “Fakta om sprututbyte”

  1. Jag kan inte sakfrågan tillräckligt, men sprutbyte förefaller vara en riktig linje. Sven Britton har framfört komplicerade motargument, som förtjänar att tas på allvar. Dårars envishet skall nog hållas borta på båda kanterna.

  2. Peter: Jo, jag har sett att Britton brukar hävda att det inte finns bevis för att sprututbyte inte minskar HIV. Här är en blogg kopplad till Harvard med en personal som känns förtroendegivande (http://www.basisonline.org/2008/06/stash-vol-4-5-s.html) vilken illustrerar en undersökning rätt bra både vad det gäller skillnader i HIV och inte att förglömma Hepatit. Min egen ”erfarenhet från fältet” visar typ samma förhållande vad det gäller Skåne och övriga landet så jag har varit troende länge, näst intill dåres envishet alltså. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *