• magnus.callmyr@gmail.com

Fakta om sprututbyte

Fakta om sprututbyteHEMSIDAN UNDER OMBYGGNAD (inkl städning bland gamla inlägg)


Det är skönt att läsa i DN att S/Ylva Johansson är tydlig kring sprututbytesfrågan. I en debattartikel klargör hon intentionen att införa sprututbytesprogram i Stockholm, något som idag med en dåres envishet blockeras av Folkpartiet med dess Landstingsråd Birgitta Rydberg (SvD). Bra Ylva Johansson och till skampålen med Birgitta Rydberg.

Och nej, ingen börjar injicera för att det finns rena sprutor, och nej, injektionerna ökar inte ens. (Fisher, D. G., Fenaughty, A. M., Cagle, H. H., & Wells, R. S. (2003). Needle exchange and injection drug use frequency: A randomized clinical trial. Journal of Acquired Immune Deficiency Syndrome, 33(2), 199-205)

Om du gillade texten - DELA i stället för att gilla!
admin

0 reaktioner på ”Fakta om sprututbyte

Peter IngestadPublicerat den  12:41 f m - Jul 26, 2008

Jag kan inte sakfrågan tillräckligt, men sprutbyte förefaller vara en riktig linje. Sven Britton har framfört komplicerade motargument, som förtjänar att tas på allvar. Dårars envishet skall nog hållas borta på båda kanterna.

AdminPublicerat den  11:33 f m - Jul 26, 2008

Peter: Jo, jag har sett att Britton brukar hävda att det inte finns bevis för att sprututbyte inte minskar HIV. Här är en blogg kopplad till Harvard med en personal som känns förtroendegivande (http://www.basisonline.org/2008/06/stash-vol-4-5-s.html) vilken illustrerar en undersökning rätt bra både vad det gäller skillnader i HIV och inte att förglömma Hepatit. Min egen ”erfarenhet från fältet” visar typ samma förhållande vad det gäller Skåne och övriga landet så jag har varit troende länge, näst intill dåres envishet alltså. 🙂

Lämna ett meddelande